20.10.2015 | 0:02
Кремъл: Санкциите удариха не Русия, а Запада
След събитията в Донбас три милиона украинци са се преместили в Русия

“Санкциите срещу Москва доведоха до разцепление между елита, но не в Русия, а на Запад”, заяви в интервю пред ТАСС ръководителят на администрацията на руския президент Сергей Иванов.

В тази връзка той обърна внимание на съществуващата практика сред западните лидери да критикуват Русия, а политиците, които напускат постовете си, “започват открито да се идентифицират с руската позиция. Докато са на власт, не трябва да казват нищо друго, а след като подадат оставка, изразяват собствените си идеи и мисли”, обясни Иванов.

Иванов посъветва също така украинските власти да мислят сериозно върху развитието на икономиката си. “Ако властите в Киев мислят за бъдещето на държавата, те трябва сериозно да се загрижат”, подчерта той. Според него Украйна се превръща в “глупав” придатък на селскостопанското производство. Според него вторият сценарий за Украйна е “износ на евтина работна ръка”.

Представителят на Кремъл призова да не се забравя, че след събитията в Донбас три милиона украинци са се преместили в Русия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране