20.11.2020 | 19:55
Кристина направи самопризнания, рязала децата с ножове и сатър
До трагедията се стигнало заради семейни проблеми. Говори се и за домашно насилие

Прокуратурата обвини 32-годишната Кристина от Сандански за жестоко убийство на двете й деца.

С постановление на наблюдаващия прокурор 32-годишната жена е била привлечена в качеството на обвиняем за тежко престъпление, извършено от нея по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите, които са нейните малолетни деца, съобщиха от обвинението в Благоевград.

От къщата, в която тя уби децата си, са иззети веществени доказателства, сред които два ножа и сатър.
Към настоящия момент е извършено освидетелстване, разпитани са множество свидетели, назначени са експертизи.

Според една от версиите, до трагедията се стигнало заради семейни проблеми. Говори се и за домашно насилие. Кристина била завела дело за развод, като заседание щяло да има след броени дни.

Жертвите са деца й на 3 и на 5 години. А в Сандански днес е обявен ден на траур.

В къщата около 17:30 вчера са само двете деца и майка им Кристина. Нейният съпруг Георги е излязъл малко по-рано след пореден тежък семеен скандал. В момент на жесток афект Кристина убива по особено жесток начин невръстните си син и дъщеря. Огледът на полицията продължи цяла нощ.

Двамата родители са били в процес на развод, припомня пък Нова телевизия. В Сандански се знае, че няколко пъти досега те са се разделяли, но винаги след това са се събирали. Вчера обаче отново се скарали жестоко и бащата излязъл. После заварил ужасяващата гледка.

„Бащата се е прибрал, вратата е била заключена, майката не е отваряла, и е влязъл с взлом, разбил е вратата и бащата се е обадил на 112 веднага, полицията се е задействала мигновено”, разказва Атанас Стоянов, кмет на Сандански.

Заради развода майката се е страхувала, че децата ще бъдат присъдени на бащата. Според една от версиите тя ги е убила с цел да отмъсти на своя съпруг.

„Очевидно е имало някакви лични, социални, проблеми в семейство Трайкови“, допълни кметът на града.

В Сандански се говори, че години наред Кристина е била жертва на жестоко домашно насилие. В града редовно е забелязвана със следи от тежък побой, разследващите органи обаче на този етап не съобщават дали са получавали жалби от Кристина за тормоз.

„Тя дори и висше образование май мисля, че е завършило детето, учеше, какво е отключило, никой не може да каже, те дори и вътрешните хора не могат да кажат, само разбрах, че си е било една седмица при майка му, момичето си е било при майка му, и какво се е случило… Аз дори съм ги галела тези деца, прабабата ги е разхождала в парка, галела съм ги”, заяви съседка.

За децата се знае, че не са посещавали често детската градина. Кристина работи в училище като касиер, Георги е горски служител.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране