14.08.2019 | 10:46
Крушарски влетя във френското посолство и вдигна орталъка
Този, който е взел "ууу" за маймунски звук, явно е стоял на клонче, изригна собственикът на Локо (Пловдив)

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски се яви на простест пред френското посолство във вторник. Поводът за това бе решението двама футболисти – Парвизджон Умарбаев и Стивън Езе да не получат визи за мача във Франция срещу Страсбург, който е в четвъртък от 21:30 часа (Локо падна с 0:1 в първата среща на „Лаута“). Причината е, че двамата са от рискови страни – Умарбаев е от Таджикистан, а Езе от Нигерия.

Крушарски коментира интересните теми около наказанието на клуба заради расизъм, концесията на “Лаута” и амбициите, които тимът ще преследва в първенството.

„Дано стане, защото знаете, че отборът се е готвил цяла седмица по различен начин. Това може да повлияе. Не знам този българин, който е бил в публиката от страна на УЕФА, явно той е забравил отдавна българския. Думата “ууу” да ви звучи като маймунски звук? Този човек явно е стоял на някакво клонче. Заявихме „Васил Левски“ за следващия кръг, защото на “Лаута” приключихме. Подали сме жалба срещу УЕФА“, каза Крушарски.

„Нас ни обвиняват за расизъм на стадиона, а това не искам да го наричам нищо. Вие сами си преценете какво е отношението към нас, българите. Това са хора, които работят от две години в България, влизат в Европа, а тук има разделение“, продължи босът на „смърфовете“.

„Има Господ и гледа. Мисля, че този път ще получат още един български шамар. Важно е да ги бием, а не толкова да ги отстраним. Мисля, че Страсбург също е намесен в цялото нещо. Това не може да се случи без тяхно участие, защото написаха един куп жалби. От вчера сме сезирали УЕФА, когато получихме информацията за двамата. Сезирали сме УЕФА, ФИФА, Българския футболен съюз, президентството, Министерски съвет и т.н. Всички наши институции се намесиха, за ФИФА и УЕФА не знам, но мисля, че има отговор“, продължи Крушарски.

„Никога не съм се отказвал от концесията. Водил съм достатъчно разговори. Имахме една уговорка с кмета. Има договорки, приказки и предусловия. Казах им, че офертата не ме устройва. Откъде ще спечеля аз 35 милиона за 35 години? Мисля, че трябва да има преразглеждане на офертата на концесията. Ботев се сърдят, но ние тръгнахме заедно. Мисля оттук нататък ние да си вървим солово. Аз съм външен човек и явно в Пловдив е като в Сърбия. В Сърбия никога не приемат чужденец да ти е началник. Чувствам се чужд там. То си личи по посрещане и изпращане. Не съм спрял дотук. Отборът ще върви напред. Набрали сме скорост и оттук нататък ще мачкаме наред. Като гледам май всички ще ни дишат във врата. Гледайте мачовете с отворени очи, а не с черни очила. За мен сега най-основната цел е да треснем тия зад мен“, добави ексцентричният бос на Локомотив (Пловдив).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране