09.04.2019 | 23:51
Кумът на Делян Добрев: Изнесените информации са лъжа, купил съм апартаментите си на пазарни цени
Евгени Консулов излезе с официална позиция след оставката на депутата

„Изнесената в статията на сайта „Бивол“” информация за цените на закупените имоти в кв. „Манастирски ливади“ в София по отношение на мен и съпругата ми не отговаря на истината”. Това се казва в позиция на бившия зам.-кмет на Хасково Евгени Консулов, който е и кум на депутата Делян Добрев, предава „Нова телевизия“.

По-рано днес Делян Добрев подаде оставка като депутат, след като преди дни „Биволъ“ публикува информация, че майката на депутата Делян Добрев, братовчедка му Росица Гаргова и кумът му Евгени Консулов са купували имоти ново строителство в столицата на цени около 270 евро на кв. м. Сделките са осъществени 2016 – 2018 г. Малко след тази информация

„С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля – не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени“, обяви Добрев в съобщение, което бе разпространено от ГЕРБ.

Във връзка с изнесената информация Евгени Консулов обаче също излезе с позиция по казуса.

Ето какво гласи тя:

„На 29 септември сме закупили отстъпено право на строеж, видно от публикуваната справка от Службата по вписванията и попълнената от мен Декларация за имущество и интереси за 2016 г. Изнесените в статията цени се отнасят за това отстъпено право на строеж, а не за крайната цена на придобиване на имотите. След това е сключен договор за строителство, в който са посочени срокове и етапност на плащанията, след завършване на определените фази. Закупените апартаменти са маломерни, като чистата жилищна площ на единия е 61 кв.м., а на другия 48 кв.м. Сградата не е „луксозна“ и дори към днешна дата няма изграден асфалтов път до нея. Общата договорена през 2016 г. и изплатена по банков път цена е 650 евро за кв.м., а не написаната 288-315 евро за кв.м. Заплатената цена е в пъти над „данъчната оценка“ на имотите, съгласно посоченото в нотариалните актове. Цената „на зелено“ е пазарна за 2016 г. за квартал „Манастирски ливади“. Съгласно направена справка в сайтове за имоти дори и към днешна дата (април, 2019), въпреки поскъпването на цените спрямо 2016 г., могат да се закупят апартаменти в строеж в региона на цени от 484-650 евро на кв.м.”, заявява Консулов, който прилага и линкове към обяви.

„Средствата за покупка на отстъпеното право на строеж са от спестявания и са налични още преди постъпването ми на работа в община Хасково (видно от попълнената от мен Декларация за имущество и интереси при постъпване на длъжност). Средствата за строителството са платени по банков път, разсрочено през период от две години.

Фирмата, от която са закупени имотите никога не е развивала дейност в община Хасково, не е участвала в обществени поръчки и не е извършвала строителство”, се казва още в се казва още в позицията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране