20.05.2016 | 22:43
Кунева бърка изпити и избори
В два от случаите на помощ й се притече заместник-министърът Диян Стаматов, който моментално я поправи

Образователният министър Меглена Кунева бърка изпити с избори. По време на пресконференция на Министерството на образованието и науката, посветена на протичането и организацията на  матурата по избор и матурата по литература и български език в сряда, в рамките на 10 минути Кунева три пъти се изпусна и каза избори и изборни резултати, визирайки изпити и изпитни резултати. В два от случаите на помощ й се притече заместник-министърът Диян Стаматов, който моментално я поправи. На третия път сама поправи грешката си.

“На матурата по избор, която се проведе вчера, са се явили 48 494 зрелостници в 654 училища. Анулирани са 33 работи в София-град, Монтана и Кюстендил”, съобщи Кунева. Относно това, че една телевизия е успяла да се снабди с отговорите от матурата по български език и литература заради пробив в електронната система на МОН, Кунева заяви, че цялата администрация, не само в България, е подложена на хакерски атаки.

“Дали това е хакерска атака или лесно се достига до сайта на МОН, ще анализираме със специалистите. Въпросът е в стаите, където се провежда изпитът, да не постъпва информация, за останалото няма как да управляваме този процес. Винаги ще се намери някой хакер, който ще е една крачка пред ИТ специалистите на МОН”, каза тя и добави, че сайтът на МОН ще бъде подложен на стрес тест заради това.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране