11.01.2015 | 21:10
Кунева какво разбира от отбрана и сигурност?
Лидерът на НФСБ не защитавал насилието, но от „Шарли ебдо“ се гаврели с всичко

„Какво разбира Меглена Кунева от отбрана и сигурност? Естествено, че беше сложена там, колкото да запълни една дупка”.

Това обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в интервю пред Радио К2. И уточни, че България нямала някакви сериозни проблеми в тези ресори, защото няма изостряне на бежанската криза и няма проблем с охраната на границата.

„Нямаме ръст на бежанците, нямаме ръст на престъпността. Отделни случаи има и те са непрекъснати, но тук става дума за тотална стратегия, каквато е заложена, но не може да го искаме това нещо за един месец работа. Дайте да бъдем реалисти”, каза Симеонов.

А на въпрос изчистени ли са вече отношенията между Патриотичния фронт и ГЕРБ отговори: „Ние нямаме вземане-даване с ГЕРБ”. Противоречия можело да има единствено по изпълнението на програмната декларация, в която са записани голяма част от приоритетите на правителството.

Симеонов каза още, че няма значение дали българо-турската граница се охранява от армията или от Гранична полиция. „Българската граница е свещена и суверенна и трябва да бъде охранявана, ако трябва и с доброволци. Смешно е обаче да се говори за доброволци, при условие, че си има институции, които да я охраняват, и не трябва да се правят никакви драми от това, че ако се наложи, трябва да се включи и армията”, добави лидерът на НФСБ.

На въпрос има ли заплаха за България след атентатите в Париж съпедседателят на Патриотичния фронт казва, че не може да „гадае“, но не му харесвало втурванетопо инерцията „Аз съм Шарли”. „Аз не съм „Шарли”, аз съм Валери Симеонов, аз съм СКАТ. И не желая да имам нищо общо с едно доста компрометирано издание, което освен всичко друго има и три фалита до момента, разбирайте колко е било четено”, заяви още Симеонов.

Той обаче не защитавал насилието, но това не променяло факта, че от „Шарли Ебдо” са прекалили и няма нещо, с което да не са се изгаврили. „Аз съм против тази варварска религия исляма, но от друга страна не мога да забраня на някой да я изповядва и да я приема като негова религия, това са лични неща и върху тях не трябва да се посяга”, обясни Симеонов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране