18.03.2016 | 0:01
Кунева: Лидерът на ПГ на реформаторите е Найден Зеленогорски
„Караянчева призова към дисциплина – ако някой не се е определил вътре в РБ е крайно време да го направи”, каза вицепремиерът

„Лидерът на парламентарната група на Реформаторския блок е Найден Зеленогорски”, заяви вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева в предаването „Лице в лице” по bTV.

По-рано днес от ГЕРБ поискаха премиерът (и лидер на политическа партия ГЕРБ – б.р.) Бойко Борисов да отиде в Народното събрание и да даде обяснение докога „опозиционерите Радан Кънев и ДСБ” ще участват във властта. Те поискаха и оставките на всички, свързани с опозиционната партия. Малко след това, лидерът на ДСБ Радан Кънев отговори, че ако ГЕРБ не са съгласни с управлението, да поискат вот на недоверие.

Кунева поясни, че искането на Цвета Караянчева е да се определи единен лидер на парламентарната група на РБ. „Когато започнахме работа в парламента имаше двама съпредседатели. Това бяха Радан Кънев и Найден Зеленогорски. Когато единият от лидерите каза, че е в опозиция, според мен отговорът е напълно ясен”, допълни вицепремиерът.

„Караянчева призова към дисциплина – ако някой не се е определил вътре в РБ е крайно време да го направи”, каза Кунева. „Разбирам, че е много сложно за обяснение, но имаме, за разнообразие, наричащи се Реформаторски блок колеги, които обаче са в опозиция и това прави работата ни за смях”, допълни Кунева.

Според вицепремиера, още в началото е трябвало министрите и лицата на ДСБ да подадат оставките си. „Не може да си министър на опозицията, която е част от управлението – човек губи разсъдък”, заяви Кунева.

По думите й ДСБ „никъде нищо не са напуснали и не може да се говори, че са направили моралния избор да са в опозиция”. „Оказва се, че РБ веднъж говори като управляващи, а веднъж като опозиция – това няма как да бъде”, категорична е Кунева.

На въпрос дали Реформаторския блок ще поиска от партията на Радан Кънев да напусне коалицията, Кунева отговори: „Политиката е за порастнали хора, неловко е някак. Нека дадем шанс на ДСБ да изберат”.

Меглена Кунева определи като обидно политическите й колеги да наричат Реформаторския блок „шизофреници”. „Да използваш всеки случай да работиш само за себе си и когато не се получи – да се отказваш – на мен така не ми харесва. Аз няма да работя така”, каза Кунева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране