19.06.2016 | 23:12
Кунева се показа през 12 000 учители
Синдикатите договориха с МОН 10% ръст на учителските заплати от януари 2017 г.

Три часа и половина продължи вчера учителският събор в Арена “Армеец” в столицата, с който министър Меглена Кунева обгрижи 12 000 педагози от страната. Единствената новост обаче бе от колективния трудов договор, който след форума подписаха синдикатите и МОН.

Според договора МОН и синдикатите заедно ще се борят учителските заплати да се вдигнат с 10% от 1 януари 2017 г.; за часа на класния да се плащат по 30 лв. и за степен “доктор” в училище – 110 лв., съобщи пред журналисти лидерката на СБУ Янка Такева. От октомври т.г. ще растат парите за квалификация на учителите и за облекло до 360 лв., каза Такева. От август при пенсиониране учителите по закон ще вземат 10 заплати, а от 2017 г. – 10,5 заплати.

1 коментар

  1. Даскал Куздо каза:

    Най после се събраха на едно място тези които произвеждат неграмотни хора в България. Самите те са неграмотници. Завършилите средно образование, особено тези които са учили в професионални гимназии (СПТУ-та) не могат да изписват правилно имената си. От тях нищо не може да се очаква, освен да станат берачи на парникови ягоди и домати в Англия, да речем.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране