15.03.2015 | 10:49
Купуват изборите в Сърница с храна и броеници?
40 кандидати за общински съветници пък ще се борят за 11 места в новия Общински съвет

Частични избори за кмет и общински съвет се провеждат днес в най-новата община в пазарджишка област и страната – Сърница.  Тя започна да съществува от първия ден на настоящата година с указ на президента Росен Плевнелиев и в състава й влизат град Сърница и селата Побит камък и Медени поляни.

Освен това за първи път у нас в Сърница ще се гласува преференциално на местни избори, като гласоподавателите ще могат да пренаредят листите на общинските съветници и посочат своите фаворити.Според наблюдатели това ще е своеобразна репетиция за редовния местен вот през октомври.  Според първите постъпили сигнали за нарушения в деня за размисъл са раздавани подаръци на избирателите под формата на броеници и стенни часовници. Имало и други подаръци- торбички с хранителни стоки като брашно и олио. Информацията бе потвърдена и от кмета на Сърница Хасан Фере.

Вече се говори и за купуване на гласове, като мизата е 20 лева на глас, предаде Нова телевизия. Успоредно с това се цитират и заплахи от лишаване на хора, неподкрепили определена партия, от важните за региона социални помощи.

Кандидатите за кмет на община Сърница са четирима – доскорошният кмет на градчето Мустафа Аликанов от ГЕРБ, Кемал Тинев от Реформаторския блок, издигнатият от ДПС Неби Бозов и Кемал Байрактар от “ Нова Алтернатива“.

40 кандидати за общински съветници пък ще се борят за 11 места в новия общински съвет на Сърница.
По списък избирателите са 4 256 души, които ще могат да упражнят правото си на глас в 5 избирателни секции.  С листи за общински съветници участва и БСП, чийто кандидати са трима и начело е Ахмед Сиджимов. Листата на ГЕРБ се води и от кандидата за кмет Мустафа Аликанов, на ДПС първи е Емин Карамолла, на Реформаторския блок – Фатме Ардалиева, а на „Нова алтернатива“ – кандидат-кметът Кемал Байрактар.

Изборният ден започна в 6 часа и ще продължи до 19 часа. Той може да бъде удължен с не повече от 1 час, ако в 19 часа пред избирателните секции има опашка от желаещи да гласуват.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране