05.07.2019 | 9:55
Курортът „Албена” – море от чадъри, а къде са хората?
Цвета Кирилова показа туристическия ужас и по Северното Черноморие

Пропадналият туристически сезон се вижда в рафиниран вид не само в Слънчев бряг, но и по Северното Черноморие. Тв водещата Цвета Кирилова пусна две отчайващи снимки от курорта „Албена”, на които виждаме безкрайно море от чадъри и шезлонги, но хора няма никакви.

Коментарът е кратък, но многозначителен: „България, курорт Албена -16.00 ч. на 04.07.2019 г. Няма къде да седнеш.”

На този фон дойде новината, че министърът на туризма Николина Ангелкова най-сетне се стресна от празните плажове и започна да умува как да върне обратно избягалите към Турция, Гърция и Италия туристи.

Според министърката, плажовете ще се напълнят с административни санкции, като например ревизия на всички стари концесионни договори.

Остава да видим дали с такъв „ответен удар” в морето от чадъри ще влязат хора.

3 коментара

  1. Анонимен каза:

    Така ли на всички тези Български Туристически Търговци нямкой друг им е виновен, или са Авиокомпанийте,Каракачанов или че Ангелкова им правила лоша реклама като ги глобява за безобразията които правят. Все забравят че са в Конкуренция с всички страни в света за туристи…На обслужващия персонал му липсва политиката към клиента и етика/интгегритет, на собствениците на хотели и ресторанти им липсва икономическата и туристическа реалноста и къде точно стоят те на тази стълба(те си мислят че са на най-високо ниво)Препоръките на Туристическото министерство не се изпълняват и не може да има национална туристическа политика.Мнозинството от чуждите туристи са от също толкова бедни колкото България страни, ценовата политика на хотелите и ресторантите в България е като за Норвегия или Щвейцария страни със 65000$ среден доход на човек а не за 400-600 долара на човек какъвто е обикновения чужд турист в България.И мнозинството от хотелите и ресторантите са 5 звези, разбирай цените им са 5 звезди, реално те ти предлагат същотото което ти предлага 2 звезден хотел. За плажните чадъри и шезлонги нека има такса или % от нощувката но не и 40-80-100 лева на чадър. Празна стая струва в най-добрия случай 0 лева а обикновено е минус, има си фиксирани разходи, та 20 лева на стая са много повече от 0.В цялата туристическа маркетингова картина средният Българин със 650 лева заплата липсва. Липсват и туристическите обособени направления, нищо от Българското Средновековно или Източно Римско наследство сгради, дворци,къшии църкви не са възстановени напълно което не предизиква целогодишен интерс за туризъм, за това през есента,пролета и зимата много туристи няма.

  2. Анонимен каза:

    Цена на храна в Гърция: Гирос 2-3 Евро, Спанакопита -2 Евро,Обяд в Таверна 6-12 Евро, 500мл вода -1.30 Евро,Чаша вино от буре-2 евро, Закуска 2.70 до 4.50 Евро,Обяд с питие 9 до 13.50 Евро на човек в ресторант,Местна Бира 500мл 1.35 Е,чаша вино от бутилка 3.50 -4.50 Е,Вечеря в Скъп реторант с питие 13.50 до 22.30 Е, коктейл 7 до 9 Е.
    Стая в Хотел на ден 27 до 72 евро, освен ако не търсиш от най скъпите хотели или отидеш на Миконос или Санторини.

  3. Анонимен каза:

    Хората отиват там където е уредено,чисто,с достъпни за доходите им цени. След като туристи от такива близки страни като Украйна, Русия, Събия и Унгария наводняват Турция,Мароко, Тунис ознаяава че цените,обслужването,храната са на достъпни цени за източноевропейци. А плажовете заедно с чадърите и шезлонгите са безплатни При положение че в София можеш да си вземеш пица от 5-8 лева и собствениците печелят, а на Българското Море същата тази малка пица е 30 лева то кой ще отиде там за да го мародерстват. Стая за двама в Хамамет Тунис щ с храната и безплатен плаж за 7 нощи е 1235 лева, без значние дали всичко е включено, чадърите и шезлонгите са безплатни.В Тунис На Хамемет в Дар Каис Италиански Ресторант 4 звезди за една пица която нахранва 2 човека цената е 8.33 лв.Стейк със гъбен сос, пържени картофи и салата е 11.88лв. Защо да отиват в България?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране