25.11.2018 | 0:40
Ламбо под ключ от месец
Стефан Данаилов не излизал от къщи, имал паркинсон

Стефан Данаилов не бил излизал от дома си в продължение на близо месец. Времето си Ламбо прекарвал предимно в леглото или на меката мебел в хола си, защото през по-голямата част от деня не се чувствал жизнен и във форма. Когато имал важни срещи или неотложни разговори, посрещал събеседници у дома, понеже нямал сили да излиза. Така беше и с президента Радев, с когото пиха по питие на четири очи в къщата на Ламбо, за да отбележат втората годишна от спечелването на президентските избори. Миналата година беше обратното – Данаилов гостува на Радев на „Дондуков“ 2, но тогава списъкът му със заболявания бил по-къс.

Сега Ламбо имал и паркинсон, който тръгнал от обикновен тремор на ръцете, казват хора от обкръжението му. Това е двигателно разстройство, което първо засегнало едната му ръка, а после и другата. Сега Ламбо трудно държал даже чашата с вода, защото ръцете му треперели. Докторите, които от доста време се грижат за него, му предписали още хапчета, които Мастера пиел под зоркото наблюдение на домашната си помощница.

Именно тя обслужвала всичките му нужди – от пазаруване, зареждане на хладилника, приготвяне на закуска, обяд и вечеря, до почистване на просторния му дом, организация на срещите му и следенето дали си пие навреме лекарствата.

Най-много Ламбо страдал, че бил забравен от повечето си приятели, а лекарите, с които по неволя се сблъскал, се превърнали в негови единствени другари. „Сега моите приятели са много по-различни. Повечето близки са ми докторите. Понеже един доктор винаги има отношение към изкуство, театър, кино – те са ми по-интересни. Не общувам много с моите колеги. Там имам някакви особени отношения. И много рядко се чувам с тях. А сега, в момента, в който се намирам, голяма част от тях смятат, че ще ме притеснят. А пък и не искам да ме съжаляват…“, откровеничи артистът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране