08.03.2015 | 0:06
Лазаров напуска системата на МВР
Оставката му била "джентълменска"

След подписването на оставката от премиера Бойко Борисов напускам системата на МВР, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров във Велико Търново. Подадох си оставката, защото премиерът ми я поиска, каза той, но уточни, че не е бил подложен на натиск.

„Винаги съм казвал и ще повторя, че аз на натиск няма да се поддам и не съм се подавал никога, въпреки опитите в тази насока”, заяви Лазаров. Той посочи, че според него постъпката му е била джентълменска.Вчера главният комисар на МВР подаде оставката си пред премиера Бойко Борисов, а той каза, че изчаква с разписването й заради работата по случая с убийството на студентката във Велико Търново.  Лазаров посочи, че след като е поел ангажимент към премиера да продължи да изпълнява функционалните си задължения, е въпрос на време кога оставката ще бъде подписана.Той уточни, че в личен план му предстои решаване на „чисто лични и здравословни въпроси“.  Лазаров припомни, че е бил главен секретар на МВР в рамките на мандатите на три правителства и отбеляза, че най-трудните моменти са били по време на протестите през зимата на 2014 година и през периода на миграционния натиск през 2013 година.

Той отказа да коментира случая „Лясковец“ с мотива, че делото е в съдебна фаза и не е коректно да бъде обсъждан. „МВР не е арена за решаване на лични отношения, неговата дейност се измерва с конкретни резултати“, посочи Лазаров.

Той допълни, че при управлението на министерството от министър Веселин Вучков са налице конкретни резултати, които са в много положителна посока, с възходящ ръст на показателите.  Светлозар Лазаров заяви, че няма да развива политическа кариера и че е длъжник на семейството си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране