28.11.2019 | 17:32
Лечков бе отстранен като вицепрезидент на БФС
Изпълкомът насрочи конгрес за 7 юни 2020 г.

Йордан Лечков е бил отстранен като първи вицепрезидент на БФС по време на заседанието на Изпълкома днес. Всички членове на комитета са гласували за неговото освобождаване. Лечков се опита да оспори определянето на Михаил Касабов като и.д. президент след оставката на Борислав Михайлов. Бившият кмет на Сливен дори подаде жалба в съда, че именно той трябва да изпълнява президентските функции, тъй като не бил подавал оставка. В същото време обаче останалите членове на Изпълкома бяха категорични, че всички, включително и Лечков, са подали оставка и са се подписали под решението утвърждаващо Касабов.

Лечков бе разжалван и като отговорник за мъжкия национален отбор. Функциите му се поемат от Емил Костадинов, който досега отговаряше за юношеските и младежката формации. Костадинов поема и вицепрезидентския пост на Лечков.

На Изпълкома също така бе решено извънредният конгрес за БФС да се проведе на 7 юни. Другите разглеждани варианти бяха февруари и април. На форума ще бъде избрано новото ръководство на футболния съюз.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране