28.01.2015 | 10:46
Лечков ще съди държавата за 3 млн. лв.
Бившият кмет на Сливен посочи Пеевски като човека с основен интерес към обществените поръчки в града

Йордан Лечков ще съди държавата за нанесени вреди, съобщи самият той пред bTV. Бившият кмет на Сливен ще заведе шест иска в общ размер на 3 млн. лв. Точно толкова – шест, бяха и делата срещу него, за действията му като градоначалник. Лечков беше оправдан по всички обвинения, но директно посочи Делян Пеевски като човека, който има най-голям интерес за овладяването на обществените поръчки в Сливен.

“Питам ще излезе ли сега някой да каже “извинявай”, след като стана ясно, че нямам вина? Ще заведа шест дела срещу държавата – толкова, колкото имаше за мен. Нямам лична битка с прокурора Пламен Стефанов. В Сливен аз съм пречка, защото всичко е една борба за публичните финанси”, каза Лечков и допълни, че Стефанов “на негов гръб е станал окръжен прокурор на Сливен” и дори е кандидатствал за апелативен, а следовател по неговите дела е оглавил следствието.

Бившият футболен национал каза също, че макар и да е оправдан, резултатът от водените срещу него дела е постигнат, тъй като обществените поръчки в града не се взимат от местни фирми. “Фактът е факт. В момента в Сливен работят една или две фирми, които са известни. Свързани са с един депутат от ДПС – Делян Пеевски. Това е всеизвестно, не само в Сливен – Враца, Търново, Габрово, Ямбол, Бургас, Пловдив… навсякъде. То е всеизвестно, затова казах, че завесите отдавна са паднали. Фирмата се казва “Водстрой”, заяви Лечков. След което се пошегува: “Може да си имам проблеми. Като изляза, да не се засили някой “Москвич” или “Газ”-ка отгоре. Пази Боже, се казва!”

Лечков допълни, че има самочувствието отново да се кандидатира за кмет на Сливен и счита, че хората в града ще му повярват. Но се разграничи от ГЕРБ: “С партия ГЕРБ не съм имал нищо общо, бил съм единствено лоялен към тях. Да, давал съм съвети и съм им помагал с моя авторитет. По-точно използваха авторитета ми. С Бойко Борисов имахме съвсем нормални отношения. При него съм ходил за обществена полза, никога за моя. Това искам да се знае. Доста хора, посочени от мен, сега са министри. Такъв пример е Десислава Танева. Аз я посочих.”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране