16.08.2019 | 16:25
Лейди Гага откраднала Shallow?
Американският композитор Стив Ронсън иска няколко милиона долара

Американският композитор Стив Ронсън обвини Лейди Гага, че е изплагиатствала хита си от лентата „Роди се звезда“ – Shallow, от неговото парче Almost от 2012 г.

Песента, в която глас дава и актьора Брадли Купър, донесе на дуета най-престижните отличия – „Оскар“, „Златен глобус“, две статуетки „Грами“ и една – „изборът на критиците“.

Според Ронсън обаче Гага е изградила Shallow си върху „основата“ на неговия сингъл. Според медиите зад Океана композиторът иска споразумение за да получи няколко милиона долара.

Гага вече е наела адвокат от Ню Йорк – Орин Снайдър, който да се бори срещу иска.

„Г-н Ронсън и неговият адвокат се опитват да изкарат лесни пари на гърба на успешен артист. Това е не само грешно, но и срамно. Ако този случай продължи, Лейди Гага ще се бори докрай и със сигурност ще спечели“, казва Снайдър.

Юридическият екип на певицата също така изтъкна, че Shallow няма нищо общо със сингъла на Ронсън, с изключение на три ноти, които могат да се чуят и в редица други песни през годините.

В свое интервю преди време, Гага сподели как е написала парчето.

„Създаването на Shallow, заедно с Антъни, Андрю и Марк (екипът на Гага), беше съвсем различно изживяване в сравнение с предишния ни творчески процес. В стаята се носеше мрачна атмосфера, аз стоях на пианото, а всеки от тях държеше по една китара в ръцете си. Започнахме да правим различни предложения за текста и постоянно си говорихме… Всъщност това представлява самата песен – разговор между мъж и жена, но тогава все още не знаехме, че това е посоката“, обяснява певицата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране