01.11.2022 | 19:10
“Левски” обяви война на БФС
От клуба настояха на извънреден конгрес в началото на 2023 г., а от футболния съюз се възмутиха от ултиматума

Левски” от днес вече е в опозиция на ръководството на БФС, след като настоя за извънреден конгрес. Това стана в официална декларация от клуба.

Настоящото ръководство на Българския футболен съюз е пропито от зависимости и се толерират корупционни практики от най-ниско до най-високо ниво. То доказа по несъмнен начин, че не работи за развитието на футбола, а за определени футболни клубове и в собствен интерес”, написаха от “Левски”. След което призоваха от БФС до 20 декември да свикат извънреден конгрес, който да се състои в началото на 2023 г. и да прекрати “омагьосания кръг от дела и обжалвания”.

От “Левски” не обявиха, че ще продължат да подкрепят настоящия президент Борислав Михайлов, а “такъв кандидат, който представи краткосрочна, средносрочна и дългосрочна програма и визия за оздравяване и развитие на футбола в България на всички нива и във всички аспекти – детско-юношески футбол, съдийство, комисии, национални отбори, комуникация с държава и общини и т.н, за изпълнението, на която е осигурен постоянен публичен контрол.”

Позицията затвърждава влошените отношения между БФС и “Левски”. Преди около месец и половина от клуба излязоха с ултиматум да бъде отменено или намалено наказание за домакинство пред празни трибуни. Тогава от клуба написаха по адрес на президента на БФС Борислав Михайлов: “Вие ги спрете (б.ред. – феновете на “Левски”, господин Михайлов! Или послушайте съвета ни и си вървете завинаги!”

1 коментар

  1. Кроманьонец Банкянски каза:

    Га ги ядоха кИфтетата и VAR-авантите от Перукан не рИваха, а ся рИват милиционерските кОрви от ГЕЙАрена

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране