16.09.2019 | 1:03
Левски шамароса Илиан Илиев и „моряците“ му
"Сините" само на точка зад Лудогорец

Левски победи убедително Черно море с 3:0 за едно полувреме в мача от 9-ия кръг на „Герена“. Станислав Иванов (21), Паулиньо (31) и Найджъл Робърта (35) бяха точни за домакините, а попадения на Жоржиньо (10) и на Фахт Актау (34) бяха отменени от съдията Радослав Гидженов поради фаул и засада.

Успехът доближи 26-кратните шампиони на точка от Лудогорец, който има 21 точки. „Сините“ са на второ място с 20 преди гостуването на Славия в най-старото столично дерби от 10-ия кръг.

Двубоят започна без много положения, като в 11-ата минута Стаси Иванов пропусна да се разпише, след като стреля над гредата.

Все пак „Левски“ се възползва от грешка на „моряците“ в 21-ата минута и поведе в резултата. Тогава двамата дебютанти Милодраг Миятович и Фахт Актау сбъркаха, а Станислав Иванов се възползва от грешката им.

Десет минути по-късно „Левски“ удвои, а автор на гола беше Паулиньо. Бразилецът подхвана хубава атака на „сините“, след което прати топката в мрежата с глава, засичайки центриране на Иван Горанов.

Три минути по-късно втори гол на гостите беше отменен поради засада. Този път той беше дело на Актау, който бе зад защитата след играта с топката на Родриго.

При следващата атака „Левски“ вкара трети гол. Нова добра атака на 26-кратните шампиони завърши с попадение на Найджъл Робърта.

„Моряците“ отвърнаха с опасен удар на Васил Панайотов, който мина покрай гредата.

Втората част запаза статуквото, като и двата тима имаха няколко възможности, но до нов гол така и не се стигна.

ЛЕВСКИ – Черно море 3:0

1:0 Иванов (21)
2:0 Паулиньо (31)
3:0 Робърта (35)

ЛЕВСКИ: Милан Миятович; Живко Миланов, Янис Каргас, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Мартин Райнов, Кали Тиам, Станислав Иванов, Франко Мазурек, Паулиньо, Найджъл Робърта
Треньор: П. Хубчев

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране