13.03.2021 | 21:24
Левски уволни треньора на „Ботев“ (Вр)
Тони Здравков си тръгна след победата на сините

„Левски“ постигна своята шеста победа в Ефбет лигата, след като направи обрат само за две минути и се наложи с 3:1 над домакина си „Ботев“ (Враца) в мач от 21-ия кръг. След този първи успех от 14 февруари насам (2:0 над „Монтана) „сините“ продължават да нямат загуба в първенството през 2021 г. – две  победи и три равенства, с което се изкачиха до 8-ото място в класирането.

А заради поражението треньорът на „Ботев“ Антони Здравков, който е бивш играч и пом.-треньор в „Левски“, се е видял принуден да подаде оставка само час след последния съдийски сигнал. В кратко съобщение от врачанския клуб заявиха:  „Тони Здравков подаде оставка. Футболистите ще бъдат глобени. След страхотно начало на мача и ранен гол на Ничев, допуснахме обрат до 1:3 срещу „Левски“. За съжаление не успяхме да се възползваме от добрия резултат в Монтана и отново сме в борбата за оцеляване“.

Мачът във Враца наистина започна отлично за домакините, които поведоха още в 6-ата мин. с попадение на Костадин Ничев. Само 8 минути по-късно „Ботев“ получи право да изпълни дузпа (за игра с ръка на Галчев в наказателното поле), но не успя да удвои аванса си, защото Генов прати топката в левия стълб на вратата. А още три минути по-късно врачани отново нямаха късмет да вкарат гол, като този път след центриране отдясно топката рикошира в Александров и се удари в левия стълб на вратата на „Левски“.

В 23-ата мин. пък вратарят на „Ботев“ Красимир Костов връхлетя в спор за топката с коляно в ребрата на Начо Монсалве и го контузи тежко. Испанският футболист на „Левски“ бе изнесен с носилка от терена, а след това и откаран в болница за допълнителни изследвания.

През втората част „сините“ направиха обрат в рамките само на 2 минути. Първо Робърта изравни след удар с глава в 57-ата мин., а две минути по-късно капитанът Живко Атанасов изведе „Левски“ напред в резултата със своя втори гол за сезона.

В 65-ата мин. всичко в мача бе решено в полза на гостите. Тогава Ничев фаулира Мартин Петков и бе отсъдена дузпа. Найджъл Робърта я реализира и записа общо шести гол за отбора в последните три мача във всички турнири.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране