04.03.2021 | 10:32
„Лидл“ с право на отговор: На българския пазар предлагаме възможно най-доброто съотношение качество-цена
Директното сравнение на цени е некоректно, дори в Европейския съюз, защото пазарните условия в отделните държави са различни, пишат от компанията

„Лидл България“ поиска право на отговор по повод публикацията ни за драстичната разлика в цените на определени стоки у нас и във Франция. Налага се да уточним, че снимката със сравнението на цената на кроасани е от февруари тази година и се разпространява в социалните мрежи.

Ето какво пишат от „Лидл“:

Във връзка с Ваша публикация за цените на продукти, предлагани в Lidl в България и Франция, обръщаме внимание, че в нея е показан пост в социалните медии от февруари 2020 г.

Това е тема, на която още тогава сме отговорили подробно и изчерпателно. В този смисъл цитираната от Вас информация не е актуална и коректна, а към настоящия момент заблуждава читателите.

Използваме този случай, за да припомним, че директното сравнение на цени е некоректно, дори в Европейския съюз, защото пазарните условия в отделните държави са различни. Върху цената оказват влияние множество фактори като: ДДС ставката за съответната страна, транспортните разходи, доставните обеми, които са много по-големи за големите пазари, както и множество други фактори, които се определят от законодателството на съответната държава и се включват в крайната цена на продукта. Важна причина за разлика в цените е и конкурентната среда, потреблението и пазарната конюнктура, които са специфични за всяка държава и съответно няма как да бъдат сравнявани.

Наш основен приоритет да предлагаме на българския пазар възможно най-доброто съотношение качество-цена, както и разнообразие от продукти, които Lidl предлага в страните, в които присъства. 

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране