10.07.2015 | 0:34
Литекс аут от Лига Европа
Гол от засада лиши ловчанлии от участие във втория квалификационен кръг

Отборът на Литекс бра голям срам пред собствените си фенове. “Оранжевите” направиха 2:2 у дома с Йелгава и след 1:1 от първата среща отпаднаха от Лига Европа. Тимът на Красимир Балъков отново бе по-добрият отбор на терена, но грешки в защитата костваха много на ловчанлии. На всичкото отгоре вторият гол на Йелгава, който класира тима за втория квалификационен кръг на Лига Европа, падна след засада.

Драмата за Литекс започна още в 11-та минута, когато Марчиш Ошс вкара отблизо за 0:1, след като топката два пъти рикошираше в гредите. Литекс все пак изравни в 25-та минута, когато Бьорн Йонсен направи 1:1 с техничен удар от границата на наказателното поле. До края на първата част Йонсен пропусна да направи 2:1, докато пропуск за Йелгава направи Малешенокс.

Второто полувреме започна по перфектен начин за домакините. В 56-та минута Бьорн Йонсен вкара за втори път в срещата, след като засече с глава прекрасно центриране на Страхил Попов отдясно. Йелгава обаче не се предаде и само 4 минути по-късно вкара втория си гол. Абдулайе Диао вкара с глава след центриране от свободен удар. Защитникът обаче беше в засада, която не бе отсъдена.

До края Литекс натисна, но гостите се бяха прибрали много навътре в полето си. Рафаел Перес обаче пропусна в 80-та минута, а 5 по-късно реферът не отсъди дузпа за игра с ръка на защитник на гостите на наказателното си поле. В края на срещата от чиста позиция не вкара и Бьорн Йонсен, а след края на срещата на Градския стадион в Ловеч се чуха викове “оставка”.

“Съжалявам много. Целият отбор трябва да се извиним на хората. Просто елементарни грешки, които се повтарят за кой ли път. Това са индивидуални грешки, които ни костват продължаване напред. Йелгава е прекалено концентриран в тези статични ситуации, но за съжаление не им противодействахме. Ако вторият гол е от засада, това си тежи. Съдийската група не успя да се справи с мача. Аз не се обиждам на хората, които ме обиждат, защото ги разбирам. Мога само да се извиня на всички”, каза треньорът на Литекс Красимир Балъков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране