03.10.2019 | 23:41
Лудогорец с нова убедителна победа в Европа
"Орлите" прегазиха Ференцварош в Будапеща

Лудогорец изигра нов страхотен мач на европейската сцена – победи с убедителното 3:0 Ференцварош в Будапеща. Двубоят беше от група „H“ на Лига Европа, а след успеха „орлите“ са едноличен лидер с пълен актив от 6 точки и голова разлика 8:1. Припомняме, че Лудогорец стартира впечатляващо в групата, побеждавайки с 5:1 ЦСКА (Москва).

Избраниците на Станислав Генчев успяха тази вечер да отмъстят на унгарския гранд за отпадането в квалификациите на Шампионската лига през юли, и то по категоричен начин, надигравайки ги на техния стадион „Групама Арена“.

В герой за „орлите“ се превърна Рафаел Форстър, който отбеляза два гола. За бразилския защитник това бяха първи попадения с екипа на „орлите“ в официален двубой.

Джоди Лукоки откри резултата още преди да е изминала минута игра, след което на два пъти точен беше Форстър – в 40-ата и 64-ата минути.

„Орлите“ трябваше да се справят с човек по-малко цяло второ полувреме. В 43-ата минута Драгош Григоре беше изгонен за втори жълт картон, което обаче не се оказа фатално и българският шампион записа поредния си успех в Европа.

За гостуването в Будапеща треньорът на българския шампион Станислав Генчев не можеше да разчита на контузените Ренан и Якуб Швиерчок. Вратата пази Пламен Илиев, а в защита пред него Антон Недялков, Рафаел Форстър, Драгош Григоре и Сисиньо. В халфовата линия бяха Абел Анисе и Стефан Баджи. Нападението поведе Клаудиу Кешерю, подпомаган от Марселиньо и по крилата от Джоди Лукоки и Вандерсон.

„Орлите“ стартираха впечатляващо и поведоха в резултата още преди да е изминала една минута. В 38-ата секунда Лукоки отбеляза – 0:1. Антон Недялков центрира отлично към бързоногото крило, който успя да прати топката във вратата на унгарците, въпреки намесата на стража Денеш Дибус.

В 16-ата минута Кешерю пропусна да удвои, след като му се откри отличен шанс. Малко по-късно Вандерсон и Анисе също пробваха да отбележат, но без успех.

Домакините също на няколко пъти затрудниха Пламен Илиев. Пропуски направиха Франк Боли и Токмак Нгуен.

В 40-ата минута българският шампион вече водеше с 2:0. Рафаел Форстър блесна със страхотен гол. Бразилският защитник на „орлите“ се разписа директно от пряк свободен удар от около 30 метра. Мощният му изстрел попадна право в горния десен ъгъл на безпомощния Дибус.

Малко преди почивката обаче Лудогорец остана с човек по-малко. Драгош Григоре фаулира отзад Боли и съдията от Полша Бартош Франковски го изгони с втори жълт картон.

В началото на второто полувреме Генчев извади Марселиньо и пусна Козмин Моци, за да подсили защитата след изгонването на Григоре. Опитният румънски бранител получи капитанската лента от Марселиньо и игра до края. На няколко пъти обаче отбраната на „орлите“ се пропукваше и само отличните намеси на Пламен Илиев попречиха на унгарците да отбележат. В 55-ата минута Пацо Тигъра отрази изстрел на Нгуен, след което при добавката Исаел не уцели българската врата. Малко след това се получи идентична ситуация, но отново Илиев беше неотразим.

И точно, когато домакините доминираха и търсеха намаляване на резултата, „орлите“ нанесоха своя удар. Форстър подпечата успеха с втория си гол в мача. При центриране от ъглов удар бразилският защитник засече топката с глава и я прати в мрежата на Дибус. Лудогорец поведе с класическото 3:0, а до края не падна нов гол.

Сега „орлите“ насочват вниманието си към дербито с Левски в неделя, а следващите им мачове в Лига Европа са срещу Еспаньол – на 24 октомври в Разград и гостуването в Барселона на 7 ноември.

ФЕРЕНЦВАРОШ – ЛУДОГОРЕЦ 0:3
0:1 Джоди Лукоки (1), 0:2 Рафаел Форстър (40), 0:3 Рафаел Форстър (64)

ФЕРЕНЦВАРОШ: Денес Дибуш, Марсел Хейстер, Абрахам Фримпонг, Миха Блазич, Исаел, Игор Каратин, Олександър Зубков (80 – Роланд Варга), Герго Ловренчич, Токмак Нгуен, Давид Сийгър (73 – Николай Сигневич), Франк Боли (73 – Михал Шкварка)

ЛУДОГОРЕЦ: Пламен Илиев, Антон Недялков, Драгош Григоре, Сисиньо (69 – Джордан Икоко), Рафаел Форстър, Абел Анисе, Марселиньо (46 – Козмин Моци), Стефан Баджи, Вандерсон, Джоди Лукоки (57 – Яцек Горалски), Клаудио Кешерю

Жълти картони: Марсел Хейстер (Ференцварош); Драгош Григоре, Рафаел Форстър, Джоди Лукоки (Лудогорец)

Червен картон: Драгош Григоре (Лудогорец)

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране