11.05.2019 | 23:13
Лудогорец с шампионски хикс на „Българска армия“, Aли Соу пропусна дузпа за ЦСКА
Без гол в дербито, "орлите" запазиха трите точки преднина

ЦСКА и Лудогорец завършиха 0:0 в дербито за върха от 33-ия кръг на Първа лига. „Орлите“ остават на първото място в класирането, запазвайки преднината си от три точки пред „червените“ три кръга преди края.

„Армейците“ повече могат да съжаляват, че не спечелиха днес, тъй като Али Соу пропусна дузпа в седмата минута. Нападателят на ЦСКА стреля над вратата, а до края така и не падна попадение.

Домакините претендираха за 11-метров наказателен удар и в началото на мача. В 40-ата секунда топката срещна ръката на Драгош Григоре. Съдията Георги Кабаков остави играта да продължи и не уважи искането на ЦСКА. Реферът направи същото и в 52-ата минута, когато Кристиян Малинов скочи остро в краката на Марселиньо и го повали в наказателното поле на „червените“, но не последва дузпа. С тези ситуации Кабаков направи така, че отново да се говори за съдийството.

В края на двубоя той изгони по един от двата отбора – Малинов и Светослав Дяков, които се спречкаха. Халфът на ЦСКА заедно с Жеферсон ще пропуснат гостуването на Берое на 18 май.

Временният треньор на ЦСКА Добромир Митов срещу Лудогорец не можеше да разчита на контузения капитан Николай Бодуров и наказания Тиаго Родригес.

След нулевото равенство „орлите“ водят в класирането със 72 точки, ЦСКА е втори с 69, а третият Левски има 62.

ЦСКА – ЛУДОГОРЕЦ 0:0

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Жеферсон, Нуно Томаш, Иван ТУрицов, Жанио Бикел, Али Соу, Кристиян Малинов, Евандро (72 – Енрике Рафаел), Божидар Чорбаджийски, Едвин Джеси (58 – Жоржиньо), Рубен Пинто (79 – Валентин Антов).

Лудогорец: Пламен Илиев, Антон Недялков, Козмин Моци, Драгош Григоре, Вандерсон (38 – Адриан Попа), Абел Анисе, Светослав Дяков, Сисиньо, Джоди Лукоки (84 – Станислав Манолев), Якуб Шверчок (74 – Клаудио Кешерю), Марселиньо.

Жълти картони: Жеферсон, Кристиян Малинов (ЦСКА-София); Светослав Дяков, Джоди Лукоки, Якуб Шверчок (Лудогорец).

Червени картони: Кристиян Малинов (ЦСКА-София); Светослав Дяков (Лудогорец).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране