10.08.2020 | 1:54
Лудогорец с тежък жребий в Шампионската лига
Неизменният първенец на България в последните  9 години ще гостува на първенеца на Черна гора Будучност в Подгорица

Нямаше особен късмет Лудогорец при жребия за I квалификационен кръг на Шампионската лига. Неизменният първенец на България в последните  9 години ще гостува на първенеца на Черна гора Будучност в Подгорица.

Заради пандемията от коронавирус и отложения сезон квалификациите в Шампионската лига ще бъдат в един мач. Така тимът на Павел Върба ще трябва да надделее над черногорците на техен терен, ако искат да продължат участието си в надпреварата.

Това бе най-тежкият вариант за съперник на разградчани след направените по-рано през деня разбивки на отделните урни на поставени и непоставени по географски принцип. Останалите варианти пред българския шампион бяха Арарат-Армения (Армения) и Флориана (Малта). Будочност е един от най-високопоставените отбори при непоставените в жребия с коефициент 4.250. Арменците бяха с коефициент 2.500, а малтийците с 1.150.

Мачът ще се проведе на 18 или 19 август.
Черногорският шампионат не е започнал и до мача с Лудогорец Будучност ще изиграе само един официален двубой. В миналата кампания, завършила преди броени дни, Будучност взе титлата категорично с 18 т. пред втория Сутиеска след 23 победи, 4 равенства и 4 поражения.
Отборът от столицата е основан през 1925 година и дълги години играе в елита на югославското първенство. След обявяването на независимост на Черна гора през 2006, клубът има спечелени четири местни титли и две национални купи. Това е и черногорският отбор с най-много европейски участия като в квалификациите на Шампионска лига има 6 двубоя – 1 победа, 2 равенства и 3 поражения. Тимът играе домакинските си мачове на най-големия стадион в Черна гора „Под Горицом“, на който двубоите си провежда и националния отбор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране