20.03.2021 | 20:25
„Лудогорец“ се препъна в „Царско село“
Тимът от Разград остава начело с 52 точки, а "Царско село" е осми с 25

„Лудогорец“ стъпи накриво в мача си от 22-ия кръг срещу „Царско село“, завършвайки 1:1. Двубоят в София се игра при много тежки условия и непрестанен снеговалеж, който се отрази на качеството. За втори път през сезона „Царско село“ взима точка от шампионите след 1:1 в първата среща в Разград.

„Лудогорец“ поведе в 77-ата минута с гол на Пиерос Сотириу, но 120 секунди по-късно „Царско село“ изразни след точен удар на Мартин Кавдански. Шампионите пропуснаха някои чисти положения, направиха груби грешки, но бяха и ощетени в двубоя. Гол на Елвис Ману беше отменен преди почивката при много спорно положение за засада.

Тимът от Разград остава начело с 52 точки, а „Царско село“ е осми с 25.

През първата част тежкият терен и снеговалежът доведоха до повече битка по игрището. Двата тима отправиха по един точен удар, като имаше няколко опасности пред вратарите.

Най-спорният момент дойде в 44-ата минута, когато „Лудогорец“ вкара, но попадението не беше зачетено. Кирил Десподов и Елвис Ману се откъснаха, българският нападател изведе съотборника си на празна врата, а той вкара. Асистент-съдията обаче маркира засада, въпреки че Ману беше зад линията на топката в момента на подаването.

Втората част започна с по-директен футбол и от двете страни. „Лудогорец“ пропусна един добър шанс, а след това „Царско село“ можеше да вкара, но Димитър Костадинов се оказа в засада.

В 77-ата минута шампионите успяха да открият след хубава атака. Влезлият от пейката Пиерос Сотириу овладя в центъра и продължи атаката, като накрая я завърши след подаване на Бърнард Текпетей.

Само две минути по-късно „Царско село“ успя да изравни след статично положение. Централният защитник Мартин Кавдански се оказа непокрит в наказателното поле на „Лудогорец“, за да вкара от близка дистанция. В ситуацията вратарят на шампионите Кахлина не посмя да излезе и сгреши.

В самия край на срещата „Лудогорец“ пропусна да вземе победата, но на празна врата Каули не успя да се разпише, след като ударът му беше блокиран от бранител. Домакините пък поискаха дузпа след падане на нападател в наказателното поле.

В друг мач от съботната програма „Локомотив“ (Пловдив) победи „Арда“ с 2:0 като гост. По този начин черно-белите спряха устрема на тима от Кърджали за влизане в топ 3. Кристиян Илич в 47-ата и Димитър Илиев в 54-ата минута бяха точни за „Локомотив“.

Тимът е втори в таблицата с 43 точки, колкото има и ЦСКА, но червените са с мач по-малко. С третата си загуба в четири мача „Арда“ остава четвърти с 38 точки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране