25.10.2020 | 0:09
„Лудогорец“ уволни треньора Върба
Клубът обяви уволнението на чешкия специалист със съобщение във "Фейсбук"

Павел Върба повече няма да е треньор на футболния шампион „Лудогорец“. Клубът обяви уволнението на чешкия специалист със съобщение във „Фейсбук“.

„Лудогорец“ и Павел Върба се разделят. Ръководството на клуба стартира преговори с чешкия треньор и екипа му, включващ Зденек Бечка и Мартин Тихачек, за прекратяване на договорите им“, написаха разградчани в официалния си профил в социалната мрежа.

Съобщено беше още, че временно отборът ще бъде воден от досегашния асистент Станислав Генчев. Младият специалист вече беше старши треньор на „Лудогорец“ в периода август-декември 2019 г. – от освобождаването на Стойчо Стоев до назначаването на Павел Върба.

За десетте месеца начело на тима чехът води отбора в общо 27 мача и изведе „зелените“ до 9-ата им поредна шампионска титла на България. От началото на новия сезон разградчани демонстрират колеблива игра в първенството, като след 9 кръга са на второ място в Ефбет лига със 17 т. от 5 победи, 2 равенства и 1 загуба.

Под ръководството на Върба „Лудогорец“ се класира за груповата фаза на Лига Европа за пети път в историята си. В първия си мач от група J този четвъртък разградчани допуснаха домакинска загуба с 1:2 срещу белгийския „Антверпен“.

Следващият двубой на „Лудогорец“ е утре от 20:15 ч. като гост на „Монтана“ в Х кръг на първенството.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране