17.06.2016 | 1:40
Лукарски иска да строи кораби с Русия
Не е ясно дали ще се случи

Министърът на икономиката Божидар Лукарски блесна с изненадващо предложение. Лукарски, който е на посещение в Санкт Петербург, се срещнал с министъра на промишлеността и търговията на Руската федерация Денис Мантуров и му предложил организиране на съвместни българо-руски производства на високотехнологични изделия и такива с голяма добавена стойност, които да се реализират на пазарите в Русия, ЕС и в трети страни.

“Готови сме да окажем съдействие за организиране на съвместни производства”, уверил министър Лукарски. Според пресслужбата на ведомството си той предложил съвместно производство на морски съдове и плаващи платформи.

“Министър Лукарски информира руския си колега за резултатите от проведено заседание на работната българо-руска група по корабостроене и изтъкна, че страната ни е заинтересовани българските корабостроители да произвеждат плавателни съдове и оборудване за тях, както и да извършват ремонти на съдове и плаващи платформи с руската страна. Министърът на икономиката постави и въпроса за възстановяване на кооперираното производство на двигателни мостове за „Камаз” в България”, пише в прессъобщението на икономическото министерство.

1 коментар

  1. Колев каза:

    Не обичам лайнярите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране