18.01.2015 | 19:07
Лукарски на разходка в САЩ с гаджето
Икономическият министър си платил да отиде в Америка с гаджето

След като партньорите в самия Реформаторския блок побесняха за номинацията на Божидар Лукарски за министър на икономиката заради съмнителна му компетентност точно в тази област, сега лидерът на СДС попадна под медиен обстрел в предаването Дикoff на Нова телевизия.

Водещият Сашо Диков и журналистът Григор Лилов лансираха версията, че всъщност работното посещение на Лукарски в САЩ, което започна в края на миналата година и продължи до 5 януари е било замаскирана разходка.

Според версията на Лилов на интернет страницата на една от основните организации, с които бе обявено, че Лукарски се е срещал в САЩ – Бизнес съвета за международно сътрудничество (BCIU), няма нито ред за подобни разговори. В същото време организацията към Белия дом надлежно обявила за среща с посланика на африканската държава Ангола по същото време. Клуб Z се опита да потърси информация от извора дали на Лукарски са отделени поне два реда в медийно съобщение, но удари на камък – сайтът бе зациклил и не се отваряше.

От Министерството на икономиката обаче обясниха пред Клуб Z, че всички обявени срещи на министър Лукарски в САЩ наистина са се случили, включително и тази с Бизнес съвета за международно сътрудничество.

Посещението на министър Лукарски е планирано като визита от частен характер, за която той и приятелката му Ива Йорданова са си платили сами всички разходи. Още два месеца преди съставянето на правителството, в което попадна лидерът на СДС, те са си купили самолетните билети и са направили хотелски резервации. Когато Лукарски отишъл да пита премиера Бойко Борисов дали може да ползва отпуска в периода 17 декември – 5 януари за вече направената резервация, получил нареждане в същото време да проведе и работни срещи в периода до 24 декември. Затова в тези дни министърът на икономиката се е водил в командировка и е получавал по 35 долара на ден – каквато е сумата на дневните разходи по стандартната тарифа.

Паредставителни и каквито и да е било други разходи не са начислявани, обясниха от Министерството на икономиката.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране