18.03.2015 | 19:31
Лукарски се оплете с казуса ”Дунарит”
Заводът все пак ще продължи да изнася продукцията си

Завод „Дунарит“ все пак ще продължи да изнася продукцията си – поне засега. Русенското предприятие възрази в съда срещу решението на държавата да отнеме лиценза му по неясни причини и съдът уважи жалбата.

Така прекратяването на лиценза не е факт и дали ще влезе в сила, зависи от делото, което ще разгледа казуса по същество. Изненадващо обаче вчера министърът на икономиката Божидар Лукарски, който бе инициатор на мярката срещу предприятието, съобщи, че приема този развой.

„След като съдът е спрял решението за прекратяване на лиценза, значи към настоящия момент предприятието може да продължи да изнася продукцията си“, коментира вчера пред журналисти Лукарски.

Той обяви, че държавата – в лицето на междуведомствения съвет – няма да обжалва това решение на съда. „Свалянето на гарда“ на министъра е необяснимо, защото, когато той самият предложи да се отнемат правата на търговец на „Дунарит“, мотивът му беше, че имало заплаха за националната сигурност, потвърдена от ДАНС. Лукарски бе и автор на идеята друга фирма да поеме износа на продукцията на „Дунарит“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране