04.03.2021 | 9:12
Лупи: Не съм крал милиони, кой крие пари в Люксембург?
Александър Томов открил фирма в чужбина, защото бил репресиран от КПКОНПИ

„Журналистът Асен Йорданов от „Биволъ“ изрече 9 лъжи по мой адрес.“ Това коментира Александър Томов в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“ относно разследването, в което участва Йорданов, наречено „OpenLux“, където се твърди, че е източил 6,1 млн. евро от ЦСКА.

Томов коментира, че фирмата „Лира Инвест“ е негова. Кулезич оспори това като каза, че в документите липсва неговото име, а той отговори, че е давал десетки интервюта по темата.

„От самото начало до края аз съм собственик, може да е имало директор, но нито един собственик не е непременно директор. Потърсил съм люксембургска фирма, защото от 2009 г. аз съм с блокирани сметки по повод репресия, зад която стоят КПКОНПИ. След 9 години аз получавам решение на Софийски градски съд, че не само съм невинен, а че такова обвинение не трябвало да има“, коментира той.

„Приходите на фирмата са от собствени приходи на самия клуб ЦСКА. Една част са били от пари, които са мои лични и още една част са от пари на Стивън Ло. Парите са били еднопосочни, инвестиция в ЦСКА. Замисъл беше ЦСКА да бъде изградена като голям клуб и да си върне парите когато отиде на Европейски турнир или нещо подобно“, обясни Томов.

„Ние веднага публикувахме деветте лъжи на на господин Йорданов и “Биволъ”. Аз имам решение, че съм невинен. Ако някой иска да крие пари, няма да го прави в Люксембург. Чобанов ми се обади и ние му дадохме информация. Когато искат документи, подкрепям всяко журналистическо разследване. Когато излезе това, ние изброихме деветте лъжи. След 2 ч. те го изтриха“, посочи Томов и призова да се отговори – защо материалът е бил свален.

Ето ги ТУК и „деветте лъжи“ според известния като Лупи политик, публикувани на сайта на собствената му партия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране