30.07.2019 | 14:36
Любопитно решение: Ще има ли нов търг за емблемата на ЦСКА?
"Армейците" загубиха делото с фирма "Камеко"

Ще бъдат ли върнати осемте милиона лева на Гриша Ганчев и Юлиан Инджов и ще има ли нов търг за активите и емблемата на фалиралия ЦСКА? Това е големият въпрос след вчерашното определение на ВКС по делото на фирма “Камеко” срещу ЦСКА, което окончателно бе загубено от „армейците“.

Година след фалита на ЦСКА въпросната фирма изявява претенции, че част от парцел от армейските имоти е нейна собственост, докато от клуба са категорични, че това не е така, пише „Гонг“.

В края на 2017 г. “Камеко” завежда дело в Окръжен съд Варна и изненадващо го печели. Постига успех и на втора инстанция в Апелативен съд Варна.
Въпросната фирма се представлява от адвокат от Ловеч, който е със силни позиции във ВКС.

Именно ВКС е последната инстанция, пред която ЦСКА може да обжалва и червените го правят, но вчера съдът излиза с определение в полза на “Камеко.

След като ВКС отсъди в полза на “Камеко”, сега съществува огромна вероятност фирмата “Ред енимълс” да обяви, че е платила за земя, която не е на ЦСКА и по този начин да предяви поредица от претенции – за анулиране на търга; да й бъдат върнати въпросните 8 млн. лева; за насрочване на нов търг.

Т.е. цялата процедура с активите и емблемата да бъде повторена отново, което ще отнеме поне още две години.

Както е известно, “Ред енимълс” бе собственост на червения фен Иван Велчев-Кюстендилеца до плащането на осемте милиона лева. Няколко часа преди те да бъдат преведени по сметка на ЦСКА, фирмата смени собствеността. Иван Велчев я прехвърли на близката до Гриша Ганчев Искра Григорова.

Можем само да гадаем дали заведеното от “Камеко” дело през 2017 г. е с цел да се стигне до нов търг за активите и емблемата на ЦСКА. Но е безспорен факт, че решенията на варненските съдилища и последвалото определение на ВКС дава предпоставка за такова развитие.

Сега се очаква реакцията на собствениците на “Ред енимълс”, които са пряко засегнати от това дело. Вариантите пред тях са два – единият е да си поискат милионите обратно, а другият – да преглътнат загуби от порядъка на няколко хиляди лева в името на ЦСКА и окончателно да придобият активите и емблемата на 31-кратния шампион на България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране