15.02.2015 | 22:08
Майка пребива 3-годишната си дъщеря в болница
Личният лекар на детето сигнализира за малтретирането му

Социалните служби разследват историята на 3-годишно момиченце от Варна след серия от сигнали, че с детето се упражнява насилие. Първият сигнал за момиченцето в отдел „Закрила на детето” пристига от личния му лекар. Това станало след като детето било заведено на преглед при него със сериозни травми, вследствие на които то било настанено по спешност за два дни в интензивно отделение на една от варненските болници.

Според семейството до нараняваниятa се стигнало, след като момиченцето само било паднало. По-късно в отдела постъпва друг сигнал. Този път той е подаден от група майки, които докато са в болница като придружители на болните си деца, многократно ставали свидетели на грозни сцени. Те разказват как майката на малкото момиченце постоянно му викала и дори го биела докато лежи в детското отделение на здравното заведение. Само няколко седмици след случая момиченцето отново попада в болнично заведение за лечение и наблюдение, а социалните разследват случая, съобщава “Петел”.

Според показанията на бабата на момиченцето, само пострадало при битов инцидент. Съмненията обаче са, че именно майката е причината детето й да бъде настанено в интензивно отделение. Дори лекарите на този етап не могат да твърдят със сигурност дали травмите са от побой или от случайно падане. Майката има четири деца. По-големият брат на момиченцето е настанено в социално заведение на седмична грижа. Заедно с бабата живее детенце на около 2 годинки, а последното бебе, появило се на бял свят преди няколко месеца, е настанено в приемно семейство и си търси осиновители още от раждането.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране