09.02.2015 | 19:17
Манолов е избран за президент на „Подкрепа“
Този път Тренчев наистина излиза в пенсия
Константин Тренчев

476 делегати от деветия конгрес на КТ „Подкрепа“ гласуваха президент на синдиката да бъде Димитър Манолов, а вицепрезидент – Йоанис Партениотис. Общо гласувалите бяха 733. Невалидни бюлетини, включително и празни, са подали 257 делегати.

Благодаря ви за воденичния камък, който ми сложихте на шията, заяви след избора новият президент на „Подкрепа“ и обеща да работи за единението на синдиката. Единодушно делегатите избраха доктор Константин Тренчев за почетен президент на КТ „Подкрепа“. По-рано днес той отказа окончателно да се кандидатира за президент на синдиката. Пред делегатите Тренчев пое ангажимент да продължи да помага на организацията.

„Не ме принуждавайте. Имам право на това. Аз няма как да ви напусна. Ще помагам колкото може. Ако искате просто да има един бивш президент, който да е жив и здрав, за който да мислите, той да мисли за вас, с който да се срещате, много моля, не ми отнемайте това право, което ми е дал Всевишният – правото на свободна воля“, каза той.

След повторна процедура по номинация за президент и вицепрезидент на КТ „Подкрепа“ постъпи едно-единствено заявление. То е на двойката Димитър Манолов за президент и от Йоанис Партениотис – председател на строителната федерация на синдиката за вицепрезидент.

„Преди малко минах 20-те най-трудни крачки в живота си – от там дотук, седейки до д-р Тренчев, идвайки дотук. Тук няма Манолов, няма Пертениотис, няма егото на тоя, няма егото на оня. Тука има една огромна идея, която е по-голяма от всички нас. Ако вие изберете нас с Йоанис за президент и вицепрезидент, първото нещо, което ще направим, е да върнем процедурата на конгреса малко назад. С тази промяна в устава да намерим достоен текст, с който да уважим създателя и президента на организацията д-р Тренчев, защото доктор Тренчев, дами и господа, е първият президент на „Подкрепа“, но няма да е последният“, заяви Манолов, цитиран от БНР.

Част от делегатите на конгреса обявиха, че кандидатурата на Партениотис не е най-подходящата с аргумента, че той е член на борда на директорите на ВиК-Бургас и заподозряха, че ще е на страната на бизнеса, а не на Синдиката. Други делегати застанаха на противоположно становище, а именно, че хора на ръководни позиции ще защитават и ще лобират за Синдиката. В момента делегатите гласуват номинацията за президент и вицепрезидент. Страстите в залата успокои д-р Тренчев

„Тези хора не са безконтролни. Те имат вътрешния контрол, споделяйки тази кауза, и второ, защото има орган, който винаги може да се събере и да каже, че тази постъпка не я одобряват. Защо се страхувате? Ако любов нямате помежду си, нищо нямате. Аз ви моля, от тази зала трябва да си тръгнем единни“, заяви той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране