01.03.2021 | 13:12
Манолова: ГЕРБ и ДПС бяха заедно на изборите в Мъглиж
Тя разказа нова изборна схема на ГЕРБ с цветни предпазни маски, нарече я „Мъглижгейт“. Борисов ще се разграничи ли от изборната измама на ГЕРБ в Мъглиж?, попита тя

Частичните местни избори в Мъглиж показаха ясно коалицията между ГЕРБ и ДПС. Те ще бъдат заедно и на предстоящите парламентарни избори. „Мъглижгейт“ е новата иновативна схема за контролиран вот в условията на пандемия. След като ГЕРБ се хвалят с победа на частичните местни избори в Мъглиж вчера, означава, че те са автори на новата изборна измама за контролиран вот с цветни маски.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова на извънреден брифинг днес относно нова схема за изборна измама на ГЕРБ с цветни предпазни маски.

По думите й избирателите в четвърта секция в Мъглиж са гласували с предварително раздадени еднакви оранжеви маски. Влизали са с тези маски, гласували са и след това са излизали и са оставяли на определено място оранжевите маски. Маските са преброявани от организаторите и вероятно след това са изпълнявали предварително направени договорки, обясни тя.

По случая, по информация на щаба на „Изправи се.БГ“ в Мъглиж, е арестуван мъж. По непотвърдена от надлежните органи информация въпросният мъж е съпруг на общинска съветничка от ГЕРБ в Мъглиж, заяви Манолова.

Борисов ще се разграничи ли от изборната измама на ГЕРБ в Мъглиж? Така ли смята да провежда и предстоящите парламентарни избори? Питаме МВР за какво е задържан мъжът от Мъглиж по време на изборния ден. Кога ще приключи проверката на МВР и на прокуратурата по случая? Кой е арестуваният мъж?, попита Манолова.

В четвърта секция в Мъглиж право на глас имат 770 души. От тях са гласували 484 души. Гласовете за ГЕРБ са 387, което означава, че 80% от вота е за кандидата на ГЕРБ. За кандидата на „Изправи се.БГ“ Златко Острешев има 49 гласа. Това много прилича на гласуването за Фандъкова на местните избори в столичните квартали Факултета и Филиповци, допълни Манолова.

Тя подчерта, че на местните избори през 2019 г. ГЕРБ и ДПС са си разделили гласовете за общински съветници поравно – 135 гласа за ГЕРБ и 126 гласа за ДПС. Друга справка на „Изправи се.БГ“ показва, че на последните парламентарни избори, през 2017 г., ГЕРБ има 178 гласа, а ДПС – 112 гласа, заяви Манолова.

Категорично ще се противопоставим на опита да се манипулират предстоящите парламентарни избори. Частичните избори в Мъглиж показаха как ГЕРБ и Борисов възнамеряват да използват пандемията за контролиране на вота, категорична е Манолова.

Припомняме, че „Изправи се.БГ“ издигна Златко Острешев за кандидат за кмет на Мъглиж. Той е на второ място с 1200 гласа. Кандидатът на „Изправи се.БГ“ в Славовица – Галя Игнатова е първа по резултат и следващата неделя ще се яви на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ, допълни Манолова.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране