13.01.2015 | 8:41
Манолова скочи на Кунева заради бежанците
В закона е записано, че МВР охранява границата, заяви социалистката

Депутатът от БСП Мая Манолова разкритикува вицепремиера Меглена Кунева за изказването й от вчера, че бежанците, които отказват да получат образование, трябва да бъдат санкционирани. “Да събираш санкции от хора, които нямат доходи и имущество е странно”, каза Манолова пред БНТ.

Според нея спорът дали армията трябва да участва в охраната на границата е неуместен. Манолова припомни, че в закона е записано, че охраната на границата е ангажимент на МВР и по-специално на гранична полиция. “МО може да оказва помощ с логистика и техника, но по закон ангажмента е на МВР”, обясни Манолова.

Соцдепутатът призна, че има изввестна доза лицемерие, относно присъединяването на много българи към кампания “Аз съм Шарли”. Манолова припомни, че България е на много ниски позиции в класацията за свобода словото. Според нея обаче проблемите у нас в тази насока не касаят само медиите, а и политици, магистрати и т.н. “Важно е да се държиш като Шарли, да бъдеш смел, да отстояваш гражданската си позиция. Всеки да се замисли доколко е Шарли в своята професия”, каза Манолова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране