25.03.2021 | 20:42
Манолова : Това е „Изборигейт“!
Цели се насаждането на съмнение у избирателите за незачитане на вота им с неясни протоколи, убедена е бившият омбудсман

3 метра разпечатки от машинното гласуване и 20-странични протоколи от секционните комисии водят към тотален хаос в броенето на парламентарните избори. Това е Изборигейт, изригна лидерката на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова след безпрецедентната, както тя я нарече, институционална атака, срещу Изборния кодекс, организирана по думите й от ГЕРБ и БСП.

„Сега ли признаха, че те, представителите на БСП и ГЕРБ в ЦИК са изготвяли тези абсурдни протоколи. Тази бъркотия, която ще настане в отчитането на изборните резултати, ще се отрази на крайното броене. Сега ли разбраха депутатите от двете партии как ще изглежда изборният протокол, при положение, че той  е оформен и готов от месеци“, възмути се Манолова.

Тя е на мнение, че това е законен преврат и той ще доведе до цялостно опорочаване на изборите за нов парламент на 4 април.

Позицията на Манолова идва след обвинението на ГЕРБ, че БСП чрез своя член в ЦИК Емил Войнов стои зад неясния протокол за вписване на изборните резултати. А от ЦИК отвърнаха, че нямат намерение да променят нищо в него и че изобщо не бил сложен и труден.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране