08.01.2021 | 21:04
Манолова заведе дела срещу ПИК, Ретро и Антон Тодоров
Съдебните искове са общо за 300 000 лв.

Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова заведе пет дела срещу ПИК и Ретро за общо 250 хил. лв. и едно дело срещу Антон Тодоров „за пет позорящи негови публикации във Фейсбук“ от май и юни 2020 г. Искът срещу Тодоров е на стойност 50 хил. лв.

Исковите молби, внесени в Софийския районен съд срещу агенция ПИК, са четири: за шест „оскърбителни и опозоряващи статии“, а срещу изданието „Ретро“ – една: за един „клеветнически и обиден материал, свързан с името й“.

По исковете Манолова ще претендира неимуществени вреди и законните лихви от момента на публикациите в периода май 2020 г. – януари 2021 г.

Ако спечели делата, тя ще предостави сумите за благотворителни каузи, свързани с чистотата на въздуха в София, срещу презастрояването и за подпомагане на професионалното развитие на млади юристи.

От „Изправи се.БГ“ припомнят, че Манолова ще „завежда дела срещу всяко издание, което си позволи да разпространява невярна клеветническа и позоряща информация и обиди, свързани с нея и с близките й, както и с професионалната и гражданската й дейност“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране