26.11.2020 | 11:24
Марадона в последната си изповед за страховете, битките и мечтите
Фенове от всички кътчета на света, тъжат за Дон Диего

Новината за смъртта на Диего Марадона шокира футболния свят. Фенове от всички кътчета на света, тъжат за Дон Диего. Легендата си отиде след тежка битка в последните месеци. 25 ноември ще остане като една от най-черните дати за футбола след кончината на аржентинеца.

Марадона обаче дълго се е готвел за този миг и в последното аи интервю прави равносметка на кариерата си и живота. Пред вестник „Кларин“ той не крие притеснението си от това каква следа остава след себе си.

„Понякога се чудя дали хората още ще ме обичат. Ще бъда вечно задължен на хората. Всеки ден ме изненадват, това, което изпитах, когато се завърнах в Аржентина не може да бъде описано и никога няма да забравя. Бях отсъствал толкова дълго време и понякога се чудя дали хората още ме обичат и дали ще продължат да се чувстват по същия начин.“

„Футболът ми даде повече от всичко, за което съм мечтал. Ако нямах тази зависимост, можеше да играят много повече. Но днес това е минало. Добре съм и най-голямата ми болка е, че родителите ми не са тук. Но знам, че ме гледат отгоре.“

„Искам всички аржентинци да бъдат добре, вярвам, че президентът ще ни избави от тази тежка ситуация. Много се натъжавам, когато видя деца, които не могат да се хранят. Знам какво е да си гладен и да не можеш да ядеш с дни. Това не може да се случва в нашата държава. Това е моето желание – да видя аржентинците щастливи и с храна на масата всеки ден“, заяви тогава Дон Диего.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране