15.09.2020 | 10:18
Марешки: Няма да бягам в чужбина, съдията се е объркал
Дали не са хванали сега за топките този съдия, който ме осъди, чуди се зам.-председателят на НС

„Дали не са хванали сега за топките този съдия, който ме осъди, хванали са го в някакво злодеяние и са му казали сега ще осъдиш Марешки? Аз не вярвам в тези неща. Вярвам, че по-скоро се е объркал, а не е взел пари“.

Това каза пред Нова тв лидерът на „Воля“ и зам.-председател на парламента Веселин Марешки, който преди ден бе осъден на втора инстанция на 4 години затвор заради това, че изнудвал мъж за сума от 10 000 лева, която трябвало да е месечен наем за пицария.

Депутатът заяви, че няма никакво намерение да бяга от страната. „Ще се защитавам в България. Вярвам, че накрая справедливостта ще възтържествува“, добави зам.-председателят на парламента.

„Както първата присъда на първа инстанция, че съм невинен, както и тази, че съм виновен, са междинни звена. Важното е какво ще каже третата инстанция. За по-голямата част непредубедени зрители е ясно, че аз съм невинен“, обяви още лидерът на“Воля“.

Той отново повтори, че вижда връзка между присъдата и доклада на Европейската комисия за върховенството на закона в България, който се очаква следващата седмица. „Моментът е подбран много добре, за да може след няколко дни в доклада пред Брюксел да се покаже, че в България има осъден политик, макар и не на последна инстанция, и че съдебната система е независима“, добави Марешки.

По думите му изнудване не е имало и всъщност просто е искал наем за свой имот. Самата пицария обаче не е собственост на Марешки, а на Антон Димитров. Според прокуратурата бившата съпруга на Димитров – Красимира Колева, която също бе ефективно осъдена, е дължала пари на лидера на „Воля“ и двамата са се сговорили за изнудването за наеми. Сега Марешки заяви, че искал тези пари, защото наемателят на пицарията разширил заведението и се настанил в негов имот, който се намира в съседство.

„Аз ще бъде единственият българин, ако Върховният съд потвърди присъдата, който ще бъде осъден за това, че иска наем за своя собственост. Ще поясня – на мястото има два имота, единият е част от заведението, което моя семейна фирма е продала на Красимира Колева, така че много добре знам кое е мое и кое не. Наемателят на имота абсолютно беззаконно се е разширил в моя и трябва да стане ясно“, посочи Марешки.

Той е категоричен, че искат да очернят името му: „За четири години не можаха да намерят нито една корупционна сделка. Всички признават, че съм различен“.

В началото на септември депутатите на „Воля“ осигуриха на ГЕРБ нужните подписи, с които бе внесен проектът за нова конституция, въпреки че първоначално Марешки твърдеше, че няма да се подпише.

На въпрос дали сега е убеден, че след станалото трябва да осигури и подкрепа при гласуването в пленарната зала за свикване на ВНС, той отговори: „Аз съм убеден, че след като един плаж, според президента, е много по-стойностен от моята свобода, ще му направя оферта – абсолютно безвъзмездно да подаря плажа на президента, той да си подаде оставката и да стане един олигарх с плаж“.

Loading...

1 коментар

  1. Аптека Магарешки каза:

    Казвай, казвай та на касационен съд да стане „осъден на 10 години“. Тогава ще се хванеш за собствените си топки. Впрочем ще идеш на повеляващото ти се място при бай Ставри. той оправя и износени задници.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране