21.05.2020 | 13:08
Марешки прогнозира 30-40 ст. по-евтин бензин
Лидерът на "Воля" скочи на властта - никой не го питал за държавните станции

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки очаква разлика в цените на горивата от около 30-40 ст. между държавните и частните бензиностанции. Но от думите му се разбра, че е троснат на управляващите заради копирането на личната му идея за създаването на държавна петролна компания, за която те не са се допитали. „За съжаление не са ни попитали, ние знаем цялото ноу-хау, ако просто изкопират нашия модел, не е ясно какъв ще бъде ефектът за гражданите“, обясни той пред Нова тв.

И допълни, че ако управляващите се бяха вслушали в идеята му от началото на мандата, проектът отдавна щеше да бъде завършен. Според него добрата идея може да бъде опорочена, ако за ръководител на проекта бъде назначен някакъв чиновник, който но разбира. Подаваме ръка, ако управляващите я поемат, ще помогнем, категоричен бе лидерът на „Воля“. Той поясни, че това не е е битка срещу „Лукойл“, а като за оздравяване на пазара.

Проверката на КЗК в офиса на Българската петролна и газова асоциация е правилна, но леко закъсняла, смята бизнесменът, като заяви, че не е убеден в крайния положителен ефект на акцията, тъй като подобни влизания в офисите на БПГА е трябвало да има и при предишните проверки. Запитан дали има картел при горивата, той посочи, че в Румъния между същите играчи е бил доказан картел, но може би у нас те имат различна политика.

Според него обаче това било малко вероятно и нямал усещане за липса на картел, виждайки цените на горивата по бензиностанциите. Относно намаляването на ДДС за ресторантьорите Марешки заяви, че според него това е неправилна мярка. Ясно е, че пуснато за определени бизнеси, всеки ще поиска, коментира той.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране