14.02.2021 | 21:25
Марешки с нова смешка: Аз съм българският Навални
Кой в България е Навални? Кого атакуват затова, че се явява в политиката и помага на хората?, попита риторично той

„Аз съм в същата позиция като Навални. Аз съм политик, който е атакуван заради политическите си виждания“, заяви лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки с присъщата си убеденост и запита риторично: „Кой в България е Навални? Кого атакуват затова, че се явява в политиката и помага на хората?“

Марешки направи това необиконвено признание в неделя по Нова тв.

Той призова премиера Бойко Борисов да се обяви и в негова защита така, както подкрепи най-значимия в момента руски опозиционен политик Алексей Навални, когото руските власти хвърлиха в затвора, след като едва не успяха да го убият с „Новичок“.

„Трябва да има равноправие. Считам, че правосъдието трябва да си свърши работата, както в моя случай, така и в този с Навални“, заяви Марешки.

От години той върти успешен бизнес с лекарства и горива – и аптеките, и бензиностанциите му, носят неговото име.

Марешки е разследван, осъждан и срещу него се водят и дела, свързани с бизнес – за изнудване и организирана престъпна група, а не за политическата му дейност, която практически е подчинена на интересите на управляващите. Ходът на делата срещу Марешки е странен, както е странно и политическото поведение на Марешки, който уж е в опозиция, но винаги подкрепя управляващите, когато те имат нужда от това. Известен е, че си сменя мненията по дадена тема през ден, понякога и в рамките на един ден. През септември например изведнъж помогна за спасяването на правителството като подписа проекта на ГЕРБ за нова конституция, след като преди това убеждаваше, че няма да го направи. Накрая обаче осигури и още подписи на депутати от партията си, след като правителството му осигури плажна концесия в същия ден.

Последната поднесена от Марешки изненада е коалицията за парламентарните избори, която обявиха заедно с лидера на НФСБ Валери Симеонов. „Сватбата“ стана ден след като Симеонов бе изоставен от коалиционния си партньор ВМРО на Красимир Каракачанов, с когото изкараха заедно в два последователни парламента.

Правейки се на опозиция, Марешки често нападаше „Обединени патриоти“ и най-вече Каракачанов, но от време на време и Симеонов.

Тъй като в медиите и социалните мрежи вървят подигравки с Марешки за това как до скоро е атакувал Симеонов и му е искал оставката, а сега правят коалиция, лидерът на „Воля“ разясни: „Така е, и какво от това? Всеки си прави грешки, ние не сме някаква диктатура. Когато се направи грешка, ние критикуваме“.

По думите на Марешки, заедно с Валери Симеонов, са загърбили егото си и са направили коалиция, за да дадат шанс на хората да гласуват за партии и формации, които мислят за обществото, а не за партийния си интерес.

„Когато се срещахме и говорехме – никога не ме е питал за обидите. Попита ме за корупцията“, добави Марешки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране