28.08.2015 | 0:02
Мъри отново влезе във футболната история
Мъри стана първият роден треньор, който ще води два тима в Шампионската лига

С влизането на “Астана” в Шампионската лига Станимир Стоилов стана единственият български треньор, който участва два пъти в турнира, при това с два различни отбора. Също така той е и първият наш специалист, който успява да вкара в надпреварата чуждестранен отбор. А за Казахстан Мъри Стоилов вече е с ранг на национален герой, защото никой досега не бе успявал да класира местен клуб в най-комерсиалния европейски клубен турнир.

Това стана възможно след равенството 1:1, което “Астана” постигна при гостуването срещу АПОЕЛ. Късният гол на сръбския халф Неманя Максимович спаси казахския тим от продължения и осигури общ резултат в двата мача 2:1.

“Поздравявам цял Казахстан за първото участие в групите на Шампионската лига. Това беше исторически ден за нашия отбор. Ако трябва да сме честни, още не сме готови да играем на това ниво. Но когато имаш мечти, може да постигнеш всички цели. АПОЕЛ игра много добре, но Фортуна беше на наша страна. Тактиката ни беше да играем отговорно в защита и да чакаме своите моменти. Имахме няколко възможности и при една от тях вкарахме гол. Даже когато ни вкараха гол, знаех, че ние ще отбележим. Все още не ни достига увереност, опит и тактическа дисциплина. В Шампионската лига е нужен добър подбор на играчи, но по-важното е, че имаме отборен дух, с който сме способни да победим всеки съперник. Имаме отбор, който иска да расте. Аз съм от треньорите, който знае какво иска и умее да постига поставените цели. Ако футболистите спазват моите правила, ще имаме още ярки дни”, заяви Стоилов след мача.

За клуба той и играчите му вече успяха да осигурят 14 млн. евро – 12 млн. за влизане в групите плюс 2 млн. за успеха в плейофа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране