30.12.2020 | 13:32
Мъри поема „Лудогорец“ срещу €1 млн. годишно
Стоилов в последните два сезона беше безработен

Станимир Стоилов – Мъри ще е новият треньор на „Лудогорец“, след като постигна договорка с шампионите. 53-годишният бивш национал преговаряше от близо два месеца с клуба от Разград, който от края на октомври е без постоянен старши треньор след уволнението на чеха Павел Върба.

Близкият до „Лудогорец“ сайт „Спортал“ дори съобщи и заплатата, срещу която ще работи Стоилов – малко над 1 млн. евро годишно, плюс бонуси за постигнати успехи. Договорът на треньора ще е за 2.5 или за 3.5 години, като точно това е последният детайл за уточняване, преди подписването, което ще стане най-късно в първите дни на 2021 г.

Стоилов в последните два сезона беше безработен, след като бе освободен като селекционер на националния отбор на Казахстан през януари 2019-а. Той имаше две  предложения, но не ги прие – от китайския „Гуанджоу R&F“ и от руския „Динамо“ (Москва).

Преди да поеме националния тим на Казахстан, Стоилов работи в местния „Астана“ 4 сезона, като спечели с него 4 титли на страната, вкара отбора в групите на Шампионската лига и два пъти в групите на Лига Европа.

Когато бе треньор на „Левски“ (2004-2008 г.) Стоилов два пъти изведе „сините“ до титлата на България, класира тима в групите на Шампионската лига и стигна с него до 1/4-финал в турнира за купата на УЕФА.

В „Лудогорец“ Станимир Стоилов ще работи с двамата си дългогодишни асистенти – Цанко Цветанов и Саид Ибраимов. Помощник ще му е и временният наставник на тима от Разград – Станислав Генчев, а треньор на вратарите – бившият национал Здравко Здравков, който се завърна от работа в китайски клуб.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране