01.07.2024 | 22:36
Мароканци пребиха до смърт мъж, попречил им да изнасилят момиче
Хиляда души скандираха след убийството „Испания е християнска, не мюсюлманска“

Трима марокански мигранти убиха с бейзболни бухалки 39-годишен мъж в испанското село Гата де Горгос. Те го нападнали, защото им попречил да изнасилят момиче и да се гаврят с непълнолетно момче, разказва в репортаж от трагедията испанското издание от Малага „Ди олив прес“. Убитият е семеен, с едно дете, казва се Давид Ледо, пише медията.

Гата де Горгос се намира в региона Марина Алта в северната част на Коста Бланка в Испания. Има население от 5325 души. Селото е туристически център, а в последните години там се заселиха много британски имигранти. В момента то е известно с това, че има необичайно голям брой барове и ресторанти на глава от населението.

Убийството е извършено на 22 юни, но дълго време остава само местна новина. Едва след голям протест на местните жители във вторник за него започнаха да пишат и останалите медии в Испания.

Тримата мароканци се заселили в Гата де Горгос в края на май. Настанили се в луксозна двуетажна вила с плувен басейн. „Ди олив прес“ описва това като „превземане на сградата“, доколкото към този момент тя била празна. „До този момент живеехме изключително спокойно. Всичко се промени в мига, когато пристигнаха тези мароканци“, разказват местни жители пред изданието.

Предполагаемият тартор на групата е посочен в полицейските протоколи като Мохамед Хайон. Тримата имали няколко опита за сексуално посегателство срещу местни момичета, както и срещу непълнолетно момче. Две седмици преди убийството Давид успял да отърве от тях 15-годишно местно момче. А два дни преди да го умъртвят тримата опитали да посегнат и на жена му.

Във фаталния мароканците причакали Давид пред дома му. Когато излязъл, за да си купи минерална вода, започнали да го налагат с бухалки и го убили почти веднага. На 25 юни около 1000 жители на Гата де Горгос излязоха по улиците на селото, за да протестират срещу ислямските заселници. Те скандираха „Испания е християнска, не мюсюлманска“ и носеха транспаранти с надписи „Правосъдие за Давид“ и „Вашият мултикултурализъм е нашата смърт“. Пред медиите те разказват, че освен насилие срещу млади момичета и момчета, тримата ритали входните врати на домовете и драскали по колите им.

В деня на протеста местното кметство свали испанското знаме наполовина в знак на траур. Тримата мароканци първоначално са арестувани, но съдът впоследствие е пуснал под гаранция единия от тях.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране