26.10.2019 | 19:56
Мавзолей на тиквата пред МС в навечерието на местния вот
"Страната ни създава условия за отглеждане на тикви"

В навечерието преди местните избори сградата на министерски съвет се сдоби с нова построика пред главния вход – мавзолей от тиква. Идеята е на скулптутра професор Величко Минеков, според когото размножението на тиквите у нас се е превърнало в генна мутация.

„Всякакви тикви, тиквички започнаха да растат. Може да ги срещнете в прокуратурата, в полицията. Твърде много станаха, но бедата е, че гражданите също „отиквяват“. Започва една масова тиквеност и не знам как ще се излекуваме. Това са хора, които живеят със страха на тикви и със желанието да станат най-големи тикви“, коментира идеята на проекта си проф. Минеков.

Тиквеният мавзолей е с широко отворена врата, но с прозорци с решетки, защото попадналият вътре трябва да се чувства достатъчно сигурен. Предлага се и финансиране.

„Със избора на нов главен прокурор ние считаме, че нашият премиер е изключително заплашен и ще му трябват някакви средства след като прокуратурата го подхване“, допълни той.

А адвокат Николай Хаджигенов е сигурен, че вече десета година отглеждаме тикви на неподходящи места.
„Категоричен съм, че тиквата е стар плод или зелчук. Ние гледаме тикви на неподходящи места вече 10 годинии и е крайно време да обявим тази реколта за негодна“, отбеляза адвокатът.

Политическият ПР Арман Бабикян категорично заяви, че България създава уникални условия за отглеждане и размножаване на тикви.

„Страната ни е много богата. Ние сме едни от най-големите износители на тикви в ЕС. В нашия район тук също има много има прекрасно място за отглеждане на тикви“, коментира Бабикян.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране