27.09.2015 | 11:54
Мая Манолова се лекува в болница в Германия
Мая Манолова се лекува в болница в Германия

Омбудсманът на България – ексдепутатът от БСП – Кюстендил Мая Манолова, от месец е на лечение в известна университетска болница в германския град Хайделберг, твърди struma.bg. Под шапката на същото здравно заведение работят 40 специализирани клиники със 7300 служители, 1200 от които са световно признати професори. Болницата е в челните редици в световен мащаб по биомедицински науки и в топ 10 в света по съвременни съоръжения, висок стандарт на обслужване и висока степен на компетентност. Годишно през нея минават по около 700 000 пациенти.

Манолова е постъпила за лечение веднага след като на 30 юли 129 от 223-ма депутати я подкрепиха за омбудсман и тя спечели поста на опонента си Константин Пенчев, за когото гласуваха 82-ма народни избраници.

Веднага след избора Манолова, която изкара 3 пълни и един непълен мандат в Народното събрание като депутат на БСП от Кюстендилския избирателен район и през това време бе председател на Контролната комисия в БСП, зам. председател на 42-то НС и зам. председател на Комисията по правни въпроси в 43-ия парламент, благодари на вече бившите си колеги и ги увери, че ще й липсват. “Ще ми липсва страстта на парламентарната битка, но ми предстои не по-малко важна битка за правата на българските граждани,” коментира вече бившето острие на столетницата и обеща да напусне БСП, както повелява законът.

От същата дата, 30 юли, е и последният й пост на страницата й във Фейсбук: „Искам да изкажа благодарност на всички, които ми се обадиха и писаха днес! Тепърва ме чака много работа и бъдете сигурни, че ще я свърша по най-добрия за гражданите начин!“, написа Мая, след което спря всякаква активност в социалната мрежа.

Още в първите дни след постъпването й на лечение в болницата в Германия общинският председател на БСП в Кюстендил Катя Янчева обяви, че парторганизацията, в която членува Манолова, е решила да я освободи като член, но побърза да направи уточнението: „Ако след изтичане на мандата й тя има желание да се върне като редови член на БСП, трябва да подаде молба, която ще бъде разгледана”.

Заради заболяването си Манолова за пръв път пропусна августовския митинг-събор на социалистите в местността Жабокрек, където всяка година се чества годишнината от акцията на Рило-Пиринския партизански отряд малко преди 9-септемврийската победа през 1944 г.

Ексдепутатката обаче едва ли съжалява особено за пропуска, защото до края на годината й предстоят доста вълнуващи събития. Очаква се тя да се върне в България на 10 октомври и да се приготви за официалното встъпване в длъжността омбудсман, което е насрочено за 20 октомври, когато изтича мандатът на предшественика й К. Пенчев. Както сама обеща в края на юли месец, първата й среща ще е точно с Пенчев, „защото в работата на институцията трябва да има приемственост и тя не трябва да спира нито за миг”.

Веднага след това Манолова трябва да започне подготовка на важното събитие, което й предстои – сватбата й с Ангел Найденов, която вече е насрочена за 11.11.2015 г. С Ангел са двойка от времето, когато съпартиецът й бе министър на отбраната в кабинета на Пламен Орешарски. Любовта им премина през бурни събития заради факта, че и двамата имат предишни бракове, но в крайна сметка те запазиха добри отношения с предишните си съпрузи. И Мая, и Ангел имат по една голяма дъщеря. И двете момичета живеят самостоятелно, Деси на Ангел е омъжена и от години работи като експерт във външно министерство, а Ралица на Мая завърши в Германия 2 висши образования и дори се очаква да се врече във вярност на приятеля си малко преди това да направи майка й.

Сватбата на Манолова и Найденов се очертава да бъде светско събитие №1 на годината заради високото обществено положение на двамата. Бъдещата булка вече предупреди, че ще е в много тесен кръг, а тя няма да е в бяла булчинска рокля. Самата дата не бе избрана случайно – преди 3 години на 11.11. Ангел Найденов тайно от нея засипал общото им жилище с романтични свещи, подредил стилна трапеза с рози и вино и когато Мая се върнала преуморена от работа, той коленичил пред нея и й поискал ръката.

Сега приятелите на Мая Манолова, които са разбрали за здравословния й проблем, й пожелават пълно възстановяване, отбелязва в заключение “Струма”.

1 коментар

  1. Керпеден Петко каза:

    Филанкишия,освен че си неграмотен,си и злобен!Затова няма да дочакаш сбъдване на прокобата си!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране