08.07.2015 | 10:28
Мая Манолова си призна, че е готова за омбудсман
Хората имали нужда от енергичната й защита

Мая Манолова си призна, че е готова да влезе в битката за омбудсман и дори вече е получила подкрепата на граждански организации.

Мандатът на настоящия Константин Пенчев изтича през октомври и днес парламентът трябва да утвърди процедурните правила за избора на негов наследник. Според тях право на номинации имат парламентарните групи и отделните депутати, а още вчера лидерът на БСП Михаил Миков похвали Манолова и я определи като една много достойна кандидатура за омбудсман.

“Факт е, че напоследък ми се обаждат много граждански организации, с които сме работили заедно и които смятат, че съм подходяща за длъжността, но важното е какво мислят депутатите в моята парламентарна група”, коментира тя.

Според нея хората имат нужда от енергична защита, а пък тя самата го е правила многократно.

Манолова обаче беше категорична, че няма да участва в сделки и ако реши да влезе в това състезание, няма да се подава на договорки.

“Така че, ако се стигне до номиниране, нека депутатите да решат ставам или не за тази длъжност”,отсече тя.

Засега е ясно, че и Константин Пенчев, бивш депутат от НДСВ, иска да остане на поста и да изкара още един мандат като обществен защитник. Той обаче все още чака покана от някоя политическа сила.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране