28.05.2016 | 21:36
Мъж, измъчван от Ценко Чоков, с ужасяващ разказ в съда (18+)
Измъчваха ме, като ми пъхаха в ануса шише, разкрива длъжник

Престъпната група на кмета на Галиче Ценко Чоков, която бе задържана в четвъртък, измъчвала длъжник, като му пъхала шише в ануса. За това разказа самият пострадал пред съда. Гаврата била заснета, за да се показва снимката за назидание и на други длъжници.

На фотото се се виждал мъжът със смъкнати панталони и шише в задните му части, а до него стоял синът на кмета, 12-класникът Мартин Чоков, съобщава „24 часа”. Това стана ясно в спецсъда, където в 17 часа прокурор Росен Радев поиска постоянен арест на кмета, сина му и още 6 членове на бандата, сред които и общинският съветник от Бяла Слатина Касъм Касъмов.

Чоков и останалите от групата бяха докарани при засилени мерки за сигурност, като той в началото не спря да се усмихва на дъщеря си Виолина Кръстева. В залата бе и по-големият му син Спас, който се появи с масивен златен ланец около врата. Баща му съзря украшението и с ръце му показа да го свали, за да не го види съдията. Спас веднага изпълни указанието.

20 свидетели са разпитани по делото като те разказват за организацията на групата. Парите за лихварска дейност давал Ценко на сина си Мартин, който е абитуриент в училището в Галиче. Той ги раздавал в махалата. Свидетел разказал, че за предаването на 3500 лева Мартин събирал по 1000 лева лихва на месец. Той се занимавал с наркоразпространение, като баща му бил покровител. А приятелите му помагали да събира дълговете. Когато те не успявали, се намесвал самият Ценко Чоков.

Свидетелите разказват и за различни случаи на побой и заплахи за убийство, както и за имотни измами, с който са се занимавали Ценко Чоков и групата му.

Според прокуратурата е налице опасност всеки от обвиняемите да извърши престъпление, ако бъде пуснат на свобода. Осемте мъже, сред които са Ценко Чоков, синът му Мартин, както и общинският съветник от ДПС Касъм Касъмов са обвинени като част от организирана престъпна група, занимавала се с лихварство, рекет, отвличане и побой. Обвинението представи 16 тома доказателства. Сред тях са множество разкази на свидетели, според които Ценко Чоков и групата му се занимавали с наркоразпространение, лихварство, имотни измами и побой.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране