07.11.2015 | 0:01
Мъж уби 15-годишна ученичка заради нещастна любов
28-годишният Димитър Иванов прободе в училище 3 пъти Симона, рани учителка и друг мъж, след което опита да се самоубие

15-годишната ученичка Симона Великова бе убита с нож от 28-годишен мъж в Професионалната гимназия по икономика в Сливен около 13,50 ч в петък, като при инцидента са пострадали още 2-ма души.

Към 17 часа в петък от болницата в Сливен съобщиха, че няма опасност за живота им. Убиецът е третият ранен – той пробвал да се самоубие с газов пистолет и също е в болница.  28-годишният Димитър Иванов от сливенското село Струпец многократно звънял по телефона на Симона. Момичето обаче не му вдигало и Димитър решил да я потърси в училището ѝ.

Охраната го спряла и мъжът не могъл да влезе в гимназията. Все пак момичето слязло, за да го види, като с нея била училищната психоложка. Жената се опитала да говори с Димитър но мъжът започнал да вика и псува. Извадил нож и нападнал психоложката, като успял да я прободе. След това наръгал три пъти Симона, която починала на място Иванов хукнал да бяга, но го пресрещнал връстникът му Красимир М., който бил регистриран в полицията. Двамата се спречкали, Димитър извадил ножа и пробол няколко пъти съперника си.

След това извадил газов пистолет и пробвал да се самоубие, като захапал дулото. Красимир е приет в сливенската болница с прободна рана в гърба, съобщи началникът на спешното д-р Тодор Суванков. Димитър е бил с прострелна рана в областта на устната кухина.

40-годишна учителка е с прободна рана в областта на корема и гърба. Тя е в относително добро състояние, допълни д-р Суванков. По-късно в петък от болницата съобщиха, че и тримата са без опасност за живота. За убиеца Димитър Иванов се знае, че скоро се е преместил със семейството си да живее в Сливен, в село Струпец го определят като нервак.

Мотивите за престъплението са лични, вероятно става дума за любовна драма, уточняват от пресцентъра на МВР. Димитър Иванов е бил лудо влюбен в Симона, дори татуирал името ѝ на гърба си. Той я познавал от години, искал да е с нея, но след един от последните откази на девойката я заплашил с убийство, разказа Доротея, една от най-близките приятелки на загиналата ученичка.

“Той е истински психопат, бяхме седнали с Мони в детската градина, която е до училището, когато Димитър дойде, отново се заяде с нея и на тръгване каза, че следващия път ще я убие”, разказа просълзена Доротея.

До късно в петък бяха разпитани 12 свидетели. Разследващите са иззели записите от охранителните камери в района. Предполага се, че причината за агресията на Димитър е любовен триъъгълник, казаха неофициално разследващи. Водещата версия е, че Симона е зарязала Димитър заради връстника му Красимир.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране