22.08.2019 | 11:39
Мъжът изкъртил „перките“ на „Графа“: Някой трябваше да събуди обществото
Александър Рогачев заяви, че няма повдигнато обвинение

Александър Рогачев, който изкърти няколко от ограничителите на столичната улица „Граф Игнатиев“ след тежък инцидент със съпругата му, заяви, че го е направил в състояние на афект и е искал да предизвика „заспалото българско общество“.

Инцидентът стана във вторник – 20 август. Съпругата на Рогачев се спъва в ограничителите и пада. Откарана е в болница с охлузвания по челюстта. В знак на протест Александър Рогачев откъртва няколко ограничителя и ги слага на трамвайните релси. Полицията го задържа за 24 часа.

В четвъртък Александър Рогачев каза пред Нова телевизия, че не му е повдигнато обвинение по случая от прокуратурата. Той заяви, че го викат в Първо РПУ в София на 4 септември и предположи, че може би тогава ще му бъде повдигнато обвинение. Александзър Рогачев заяви, че е готов да понесе всяко наказание, което съдът му определи.

„Видях, че жена ми лежи потънала в кръв. Брадичката ѝ беше разцепена. Имаше рани по ръцете и колената ѝ. Внесох я на ръце в магазина. Помолих комшията за един „кози крак“, защото тези неща са трудни за пренасяне, и ги избутах на трамвайната линия абсолютно умишлено“, каза Александър Рогачев пред Нова телевизия в четвъртък. Той стопанисва магазини в района.

„Това беше моята гражданска позиция. Аз твърдо исках да заявя, че някой нещо трябва да направи, за да събуди това заспало българско общество“, допълни той.

По думите му действията са предизвикали разнопосочни реакции. „Половината хора ми ръкопляскаха, а другата половина ме обвиняваха във всички земни грехове, по точно ме псуваха. Разбирам, че може би съм постъпил неправилно“, каза Александър Рогачев. Той показа снимки на жена си, по чието тяло личат нараняванията.

Рогачев каза още, че ако е знаел, че с тези си действия е провокирал най-накрая това да стане, отдавна да го е направил. Това е поредният инцидент с пострадал от „перките“ на емблематичната улица, чийто ремонт се превърна във фиаско за Столична община.

След поредица от инциденти с пострадали хора, столичният кмет Йорданка Фандъкова обеща опасните ограничители да бъдат премахнати, но това така и не се случи.

1 коментар

  1. Ник каза:

    Браво на човека и съд за тези,които поставят смъртоносни капани по улици и паркове!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране