04.03.2016 | 0:44
Мечтите на ББ за внука му: Да знае чужди езици и да е истински мъж
Мечтите на Борисов за внука му: Да знае чужди езици и да е истински мъж

Премиерът Бойко Борисов иска внука му, който се роди на 31 декември 2015 г. и носи неговото име, да знае чужди езици, да спортува и да бъде истински мъж. Тези свои съкровени желания за бъдещето на Бойко-младши министър-председателят разказва в интервю за сп. “9 месеца”. “Единственото, което със сигурност ще го насърчавам да прави, е да спортува и да учи езици. Защото в съвременния глобален свят и едното, и другото е важно, но за да бъде истински мъж, трябва да може да защити жената до себе си след време. Така че в това отношение съм сигурен, че ще се опитам да му повлияя. Изтръпвам при мисълта как ще се развие неговото детство в България заради спекулациите, свързани с мен. Но най-много искам да е здрав”, изброява Борисов амбциите си спрямо наследника си.

По думите на премиера и дъщеря му Венета, и приятелят ѝ Иван много искали да кръстят детето на него. “Него го познавам от дете, от Банкя. Пожелавам им да имат още деца и да ги кръстят на неговите родители”, обяснява за зетя министър-председателят.

Борисов се връща и към момента, когато е разбрал, че ще става дядо. “Бях на работа, когато лекарите ми се обадиха и аз им казах да бъдат спокойни, да работят така, както с всяка една родилка. Грижите, които положиха, бяха такива, каквито са за всяка една българска майка. Изключително много им благодаря за професионализма. Не отидох в болницата съвсем умишлено, за да не създавам суматоха, да не притеснявам другите майки, защото това щеше да е интересно за медиите. Чух се с Венета по телефона. Тя ми изпрати снимка на бебето”, казва той.

Става ясно и че при раждането на Венета е искал момче, а не момиче. “Много исках да е момче, но разбира се, бях щастлив. Аз съм сдържан човек и единственото, което си казах и тогава, и сега, беше дано всичко да е наред и да са живи и здрави. Това, което, предполагам, всеки си мисли в тези моменти. Кръстих дъщеря си на майка ми”, обяснява Борисов.

Той предпазливо се изказва по важната тема на кого прилича внукът, който е на два месеца. По лакомията – на дядо си, се разбира от думите на премиера.

“Рано е да се каже. Аз съм се родил над 5 килограма, той – по-малко. Но от това, което слушам сега от дъщеря ми, е доста лакомо бебе, което се надявам да израсне голям юнак”, казва Борисов.

Премиерът към момента е дядо от разстояние – не сменя памперси, а и избягва да вижда Бойко-младши заради гриповете.

“Аз никога не съм участвал в тези процеси. Нито когато Венета беше малка, нито сега”, казва той на въпрос дали помага в смяната на пелени.

“Даже избягвам да го виждам, защото искам да поотрасне. Притеснявам се с тези грипове”, уточнява той. По думите му той винаги е бил много ангажиран, “но в същото време съм бил много отговорен във всеки един момент и за възпитанието на дъщеря ми, и за образованието, за израстването ѝ не случайно и до ден днешен тя изключително много ме обича и е много привързана към мен. Човек като мен с толкова много ангажименти през годините не е от най-добрите родители, но когато е имала нужда, винаги съм бил насреща”.

Как възпитавахте дъщеря си? Какви съвети бихте ѝ дали от личния Ви опит?, е следващият въпрос, на който премиерът отговаря надълго и нашироко. Тя има качествата, има и добро образование, но ме е страх, че където и да започне работа, ще се спекулира заради мен, разяснява той.

И още: Опитвал съм се винаги да ѝ кажа, че колкото е по-скромна, трудолюбива и уважителна към хората, толкова повече това ще бъде в неин плюс. И тя до ден- днешен го спазва. Проблемът е, че за нея е много трудно да се реализира и да започне работа, защото тя има качествата, има и добро образование, но ме е страх, че където и да започне работа, ще се спекулира заради мен. Така че в реализацията си тя не е поставена в еднакви условия с останалите деца.

Факт е, че много години Венета живееше в Америка, но когато бях в опозиция и ордите на управляващата коалиция нападаха дома ми, тя си дойде и застана до мен. Това се отрази на здравето ѝ, но се радвам, че сега всичко е наред. Не иска повече да се връща в Америка, иска да живее в България. По тази причина през последните повече от две години тя идва всяка вечер при мен да вечеряме заедно, да си говорим. Това ми дойде като истинска компенсация за времето, през което не бяхме заедно и не успявах да  ѝотделя достатъчно внимание, когато беше малка. Нейното присъствие до голяма степен дава смисъл на моите вечери в последните години.

Така е организиран животът ми, че всеки, който се доближи до мен, веднага се създава обществен интерес към него, а в случая това е проблем. Затова винаги съм се стараел да пазя в изключителна дискретност личния си живот – и моя, и нейния. Непрекъснато се пускат слухове, измислици, лъжи за личния ми живот, които нараняват близките ми хора. Докато се занимавам с политика и съм подложен на огромен стрес, не мога да обрека някого да живее този живот. 100% съм отдаден на работата си и когато преценя, че нямам повече сили да го правя, тогава ще се занимавам с личния си живот. Аз нямам празници, нямам събота и неделя, тогава работя по всичко, което е изостанало, или пътувам, за да се срещам с кметовете, с партийните организации.

Борисов споделя и някои свои мисли за историята и начина, по който тя трябва да се учи. “Първо, историята трябва да се учи такава, каквото е, обективно, без да се пропускат периоди. Аз бях против събарянето на Мавзолея, защото сега децата ни трябва да знаят как е действал тоталитарният режим, как е използвал младежта по митинги и манифестации”, обяснява той.

Дипломата не гарантира работа, повтаря още премиерът и затова най-важното за него било децата да са подготвени за работа при съвременните условия, за професиите, които се търсят от бизнеса и работодателите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране